Επιθεώρηση Μητσοτάκη στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και τη λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ο πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Φθιώτιδα.

Το πρωί ολοκλήρωσε την επιθεώρηση των εργασιών του έργου στο λιμάνι, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παρόντες ήταν ο υπουργός των Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό-Κυβερνητικός εκπρόσωπος, επίσης βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Καμμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης εκπρόσωποι της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ενημερώθηκε πώς τα συγκεκριμένα λιμενικά έργα στον Άγιο Κωνσταντίνο θα διευκολύνουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από και προς τις Σποράδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβίωση της επιβατικής και εμπορικής κίνησης. Οι θέσεις ελλιμενισμού θα αυξηθούν σε έξι, από δύο που είναι σήμερα, ενώ ο χερσαίος χώρος του λιμανιού θα επεκταθεί κατά 3.745 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτει ποιοτικές, σύγχρονες υποδομές για την υποδοχή ταξιδιωτών. Το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τμ.

Επίσης οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα μπορούν να υποδεχτούν επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μήκους έως 100 μέτρων και υδροπτέρυγα, βελτιώνοντας τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Στερεάς Ελλάδας με τα νησιά των Σποράδων. Παράλληλα, ο Άγιος Κωνσταντίνος θα αποκτήσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομία της περιοχής και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως οι Δελφοί.

Επιπλέον χάρη στα νέα λιμενικά έργα θα αυξηθεί η προστασία και θα βελτιωθούν οι παροχές του γειτονικού αλιευτικού καταφυγίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινότητα.

Επιθεώρηση Μητσοτάκη στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και τη λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Δεύτερος σταθμός η επίσκεψη στα Καμένα Βούρλα

Ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Μήτση, τον κ. Σταύρο Μήτση, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα Καμένα Βούρλα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Φθιώτιδα.

Το επενδυτικό σχέδιο για τη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων αποβλέπει στην επανένταξη της περιοχής στον τουριστικό χάρτη και στην ανάδειξή της εκ νέου σε προορισμό για δραστηριότητες που συνδέονται με την ευεξία. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αξιοποίηση ιστορικών εγκαταστάσεων της λουτρόπολης και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων μονάδων.

Το σχέδιο προβλέπει την αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον» και του επίσης εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», ανακαίνιση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης», διατήρηση του ξενοδοχείου «Γαλήνη» με προδιαγραφές επιπέδου 5 αστέρων, αξιοποίηση και αναβάθμιση της αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής «Γεωργαλά», καθώς και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων, στάθμευσης οχημάτων και περιμετρικού δακτυλίου για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Στη συνάντηση μετείχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός των Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό-Κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Καμ. Βούρλων Γιάννης Συκιώτης, εκπρόσωποι της περιοχής.

Επιθεώρηση Μητσοτάκη στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και τη λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Επίσκεψη στην Έκθεση Λαμίας και στο Κλειστό Κολυμβητήριο

Ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα για τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, επισκέφτηκε επίσης ο Πρωθυπουργός. Πρόκειται για τον χώρο της Έκθεσης Λαμίας, όπου σε ένα ακίνητο 160 περίπου στρεμμάτων προχωρούν οι διαδικασίες ανάπλασης του χώρου και δημιουργίας σύγχρονων εκθεσιακών εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για ένα έργο που θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση χρηματοδοτείται τώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ αλλά και το ΥΜΕΠΕΡΑ με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ και εξελίσσεται αυτή την περίοδο. Η δεύτερη φάση θα εξελιχθεί αμέσως μετά, όπου κι άλλα ακίνητα του Δήμου Λαμιέων θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό πόλο.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Λαμίας Θύμιο Καραΐσκο ότι ήδη οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και η σύμβαση με τον ανάδοχο έχει ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το κλειστό κολυμβητήριο της Λαμίας που κατασκευάζεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών και στη 1:00 το μεσημέρι θα μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας, στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας με παρόντες εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος