Δράμα: «Το Mobile School Travels» συμμετέχει στο Festival Cosmopolis

Στο Festival Cosmopolis θα συμμετέχει την Κυριακή 21 Αυγούστου το τριετές έργο «Το Mobile School Travels» της ‘Ένωσης Κυριών Δράμας.

Από τις 7 το απόγευμα και για δύο ώρες η ομάδα έργου και εθελοντές θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δύο δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Από τη μια μεριά, το mobile school θα «ντυθεί» με όλα τα panel που έχουν ως θέμα το περιβάλλον και την προστασία του και από την άλλη τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι «Αυτό ανακυκλώνεται;». Ένα διασκεδαστικό αλλά κυρίως εκπαιδευτικό παιχνίδι, όπου τα παιδιά πρέπει να απαντήσουν ή να μαντέψουν, αν υλικά που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους ανακυκλώνονται. Το παιχνίδι αυτό η Ένωση Κυριών το ζήτησε από την οργάνωση WWF Hellas, η οποία με αγάπη το σχεδίασε και το απέστειλε.

Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας το mobile school τρεις φορές την εβδομάδα βρίσκεται σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και την Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Το MobileSchool Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος