Καιρός: Νέο κύμα ζέστης από την Πέμπτη — Αγγίζει τους 40°C η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 34 και στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Από το Σάββατο η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια, και από την Κυριακή σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος