Βελόπουλος στην ΕΡΤ: Η ΕΥΠ πρέπει να γίνει όπως η Μοσάντ – Δεν θα συγκυβερνήσουμε με κανέναν

«Δεν μπορώ να ψηφίσω ένα νομοσχέδιο που έχει αλληλοκαλύψεις σε τομείς ευθύνης» είπε για το ν/σ που συζητείται στη βουλή για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και κατηγόρησε για ασυνέπεια τον πρωθυπουργό καθώς όπως υποστήριξε «μας είχε πει πριν δυο- τρεις μήνες. ότι στο θέμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών θα ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα. Δεν ζήτησε καμία πρόταση.» Όσο για το μοντέλο που προτείνει για την ΕΥΠ είναι αυτό της Μοσάντ, που είναι αυτοδιοίκητη

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών της «Ελληνικής Λύσης» σημείωσε «εδώ και τουλάχιστον δυόμιση χρόνια λέμε δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Ούτε με τη Νέα Δημοκρατία και με κανέναν τους. Δεν τους εμπιστευόμαστε.»

Η πρόταση της «Ελληνικής Λύσης» για μείωση της τιμής στο ρεύμα είναι «άνοιγμα στους λιγνίτες» ανέφερε. Για το θέμα της ακρίβειας στα τρόφιμα κατηγόρησε τα σούπερ μάρκετ ότι «κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα Πολίτη».

Για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού, σχολίασε πως «είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία να κάνουν παρέμβαση πολιτικά κόμματα την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης»

Για την πρόταση του κόμματός του για την ΕΥΠ είπε χαρακτηριστικά « Εμείς τους προτείναμε με 46 σελίδες τι πρέπει να γίνει. Βρήκαμε την οργανωτική δομή της Μοσάντ και τους είπα, να γίνει όπως η Μοσάντ. Το πιο πετυχημένο σύστημα, μυστικής υπηρεσίας είναι Μοσάντ. Εμείς λέμε ξεχωριστή Μοσάντ με ξεχωριστή διοίκηση και όχι εποπτεία από πολιτικά πρόσωπα»

Σχετικά με αυτό σημείωσε πως «είναι λάθος ο πρωθυπουργός να είναι εποπτεύων της ΕΥΠ» εξηγώντας πως « αφού είμαι εποπτεύων, σημαίνει ότι  και εγώ  μπορώ να κάνω χρήση του όποιου υλικού εσείς μαζεύετε, για ένα θέμα εθνικής ασφάλειας»

Όσο για το πως πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργεί μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ήταν συγκεκριμένος «οι σοβαρές χώρες έχουν υπηρεσίες πληροφοριών που παρακολουθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο πολίτη, εάν αφορά θέματα Εθνικής Ασφάλειας» και είπε χαρακτηριστικά «Εάν εγώ συνομιλώ με τον Ερντογάν ή τον Μπαχτσελί, πρέπει να με παρακολουθεί η ΕΥΠ». Όπως όμως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «το θέμα είναι πως μπορείς να κόψεις τον ομφάλιο λώρο του κομματικού ελέγχου» και δήλωσε «Η ΕΥΠ πρέπει να είναι αυτοδιοίκητη όπως η Μοσάντ. Να μην δίνει λόγο σε κάνένα. Δίνει μόνο σε μία επιτροπή των κομμάτων της Βουλής, που είναι επιφορτισμένη να ενημερώνεται αν συμβαίνει κάτι σοβαρό»

Όσο για το νομοσχέδιο που είναι προς ψήφιση το θεωρεί ότι είναι λάθος καθώς όπως αναφέρει «με παρακολουθείς και μου λες μετά από τρία χρόνια σε παρακολουθούσα, αλλά το υλικό θα καταστραφεί τρεις μήνες μετά από την παρακολούθηση.» και εκτίμησε πως «όλα αυτά δείχνουν ότι δεν θέλουν. Κανείς δεν θέλει. Ο κ. Ανδρουλάκης ας πούμε, το έχει κατεβάσει πολύ χαμηλά το θέμα και με επιλογή του, αλλά αυτός το ξεκίνησε.»

Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος Ρομά από πυρά αστυνομικού

Για «κομματική σπέκουλα» κατηγόρησε τον αρχηγό  της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά στις δηλώσεις του για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Ρομά  που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία να κάνουν παρέμβαση πολιτικά κόμματα την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης», κάνοντας λόγο έως και για παρέμβαση στη δικαιοσύνη με τις συγκεκριμένες δηλώσεις κατηγορώντας τον Α. Τσίπρα ευθέως ότι «αλιεύει στα θολά νερά ενός δυσάρεστου γεγονότος ψήφους»

«Δεν είναι όλοι οι Ρομά παραβατικοί» επισήμανε «Έζησα έξι χρόνια σε μια περιοχή που είχε Ρομά. Το πρόβλημα είναι με αυτούς που έχουν έρθει Αλβανοί – Ρομά, Ρουμάνοι – Ρομά, οι οποίοι μπήκαν στην Ελλάδα και είναι ξένο σώμα στην ελληνική κοινωνία και δεν εντάσσονται εύκολα. Οι υπόλοιποι θέλουν να ζήσουν αρμονικά με τους υπόλοιπους Έλληνες.

«Δεν λύνεται το πρόβλημα, με τα κόμματα να μιλάνε και να καταθέτουν προτάσεις» ανέφερε και σημείωσε πως «δεν είναι εύκολο να γίνει η κοινωνική ένταξη μιας ομάδας εάν δεν κάνει και αυτή τα βήματά της»

Για το κατά πόσο υπάρχει υπέρμετρη αστυνομική βία στη χώρα επισήμανε πως «είναι σημαντικό θέμα η εκπαίδευση των αστυνομικών. Το ηθικό τους είναι πεσμένο γιατί όποτε παίρνουν πρωτοβουλίες και κάνουν κάτι όλη η κοινωνία τους επιτίθεται. Τους δίνουν και ένα ψευτοεπίδομα 600 ευρώ επικινδυνότητας που δεν το παίρνουν οι αξιωματικοί και οι πυροσβέστες, ούτε οι συνταξιούχοι. Φανταστείτε όλο αυτό να εκραγεί την στιγμή που δεν μπορούν αλλά και δεν πρέπει να κάνουν απεργία»

«Η πιο αδικημένη ομάδα για μένα είναι οι αστυνομικοί» σημείωσε « υπάρχουν και κακοί αστυνομικοί, όπως σε κάθε εργασιακό χώρο. Αλλά δεν μπορεί να είναι πάντα σάκος του μποξ η αστυνομία» Όσο για την υπόθεση με τον 16χρονο Ρομά ανέφερε «ας αποφασίσει η δικαιοσύνη τι ακριβώς συνέβη»

Μετεκλογικές συνεργασίες

Όσο για τις μετεκλογικές συνεργασίες μετά και τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου «πως δεν θα συνεργαστεί η ΝΔ με την Ελληνική Λύση» υπογράμμισε πως « αυτός ο μπαμπούλας της ακυβερνησίας που κραδαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία για να φοβίζουν και να τρομοκρατούν τον κόσμο, ουσιαστικά βεβηλώνει την ύψιστη  στιγμή της δημοκρατίας που είναι η κάλπη.»

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών της Ελληνικής Λύσης σημείωσε « εδώ και τουλάχιστον δυόμιση χρόνια λέμε δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Ούτε με τη Νέα Δημοκρατία και με κανέναν τους. Δεν τους εμπιστευόμαστε.»

Όπως διευκρίνισε όμως «δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Έχουμε 370 σελίδες πρόγραμμα κατατεθειμένο έτοιμο στο διαδίκτυο. Πολλές από τις προτάσεις μας στα εθνικά θέματα πήρε και ο κ. Μητσοτάκης »

Για την ενεργειακή ακρίβεια

Για τις συμβάσεις εξόρυξης νοτιοδυτικά της Κρήτης εξήγησε πως δεν τις ψήφισε γιατί τις θεωρεί «αποικιοκρατικές» σε αντίθεση με αυτές που αφορούσαν στο Ιόνιο.

Όπως κατήγγειλε «τεμάχισαν σαν μπουγάτσα την ελληνική ΑΟΖ. Τεμάχισαν την εθνική μας κυριαρχία. Τι θα πει δεν πάω ανατολικά της Κρήτης; Αφού εκεί είναι το κοίτασμα του Ηροδότου. Τα μεγάλα κοιτάσματα είναι ανατολικά της Κρήτης και νοτίως του Καστελορίζου»

Όσο για την πρόταση της «Ελληνικής Λύσης» στην ενέργεια είπε « Θα άνοιγα τους λιγνίτες. Ο λιγνίτης έχει τεράστια αξία. Στο μίγμα τώρα του ρεύματος είναι στο 8 με 11%. Εάν ήταν στο 25 το ρεύμα θα ήταν στο 1/3 της τιμής»

Ακρίβεια στα τρόφιμα

Για τις επιλογές της κυβέρνησης στην αντιμετώπισης της ακρίβειας στα τρόφιμα υποστήριξε ότι «αντί να στηρίζουν πραγματικά την οικονομία στηρίζουν αυτούς που παίρνουν τα λεφτά των Ελλήνων και τα στέλνουν στο εξωτερικό. Τα σούπερ μάρκετ «κεδροσκοπούν » σε βάρος του Έλληνα Πολίτη» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μειώνουν το βάρος των προϊόντων για να μειώσουν την τιμή, δεν υπάρχει brand προϊόν και κυρίως βάζουν μέσα στα σούπερ μάρκετ όποιους παραγωγούς θέλουν.

« Εάν δεν υπάρξουν μηχανισμοί για να ελέγξουν την αισχροκέρδεια δεν θα γίνει τίποτε» υπογράμμισε

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος