Το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του ΠAMAK γίνεται… εαρινό & εξ αποστάσεως

Mε τη μέθοδο σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας διεξάγεται, φέτος, το Θερινό Σχολείο «ThesSummerSchool», που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προσαρμοζόμενο στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Για 18 ώρες, μαθητές και μαθήτριες 14 έως 18 ετών, απ’ όλη την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία, μέσω του υπολογιστή τους, να παρακολουθήσουν ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του ΠAMAK γίνεται… εαρινό & εξ αποστάσεως

«Πιστεύουμε ότι κάθε δυσκολία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και ως μια ευκαιρία. Έτσι, η αλλαγή της καθημερινότητας των μαθητών, λόγω των έκτακτων συνθηκών, μαζί με τα προβλήματα δημιουργεί και νέες δυνατότητες», επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του εργαστηρίου ISEB, Γιάννης Νικολαΐδης.

«Έτσι, η ομάδα των συντελεστών του “ThesSummerSchool – Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες” ανταποκρίθηκε αμέσως στις ανάγκες των μαθητών, άλλαξε τα εκπαιδευτικά δεδομένα και φέρνει στο σπίτι των μαθητών τον πετυχημένο θεσμό  -που διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε καλοκαίρι, στην πέμπτη,  εαρινή του έκδοση! Φέτος, λοιπόν, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται ανοιξιάτικο και εξ αποστάσεως» υπογραμμίζει ο κ. Νικολαΐδης, ο οποίος επιμελείται το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου.

Tο Θερινό Σχολείο «ThesSummerSchool» του ΠΑΜΑΚ διεξάγεται από την Τρίτη 21 Απριλίου έως το Σάββατο 25 Απριλίου.

Το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του ΠAMAK γίνεται… εαρινό & εξ αποστάσεως

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://thessummerschool.uom.gr, καθώς και τη σελίδα του ThesSummerSchool στο Facebook (fb.com/thessummerschool).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος