«To σπίτι του Καραγκιόζη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Καραγκιόζης ανακαινίζει το σπίτι του στο Μέγαρο! Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς καλωσορίζει το κοινό για δεύτερη χρονιά στο «Σπίτι του Καραγκιόζη», με μια ολοκαίνουργια παράσταση. Φέτος, σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου 2020, μουσική συνοδοιπόρος του θα είναι η Αρετή Κετιμέ.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. στο Φουαγιέ Ισογείου ζωντανεύουν τρισδιάστατα το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών από τη γέννησή του ως τις μέρες μας. Με οδηγούς τους εμψυχωτές, οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στον χωροχρόνο μέσα από μια βιωματική εμπειρία!         

Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ανακαινισμένο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουν μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και θα δουν σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.

Στο τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής, ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και, μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, προσκαλεί τους θεατές να απολαύσουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής». Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ πλαισιώνουν ο Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), ο Έκτορας Κυριάκου (βιολί, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), η Όλγα Παπαθεοδώρου (εμψύχωση, κρουστά) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης σήμερα, δημιούργησε  για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα στέκι για το θέατρο σκιών.

Με όχημα το χιούμορ και τη μουσική, ταξιδεύουν το κοινό σε μια παράσταση που εμπνέεται από την ελληνική παράδοση με σύγχρονη ματιά. Μελωδίες και σπάνια τραγούδια από τη Θράκη ως την Κρήτη και από το Ιόνιο ως το Αιγαίο, ξεκαρδιστικές ατάκες του Καραγκιόζη, σε ένα σπίτι γεμάτο σκιές και άρωμα Ελλάδας!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο από 18.1.20 έως 11.4.20

(ώρα έναρξης 17:00)

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

 10 € (γενική είσοδος)

Κρατήσεις θέσεων: 210 7282 333

www.megaron.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Τηλ.: 210 72 82 333

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος