Το πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ρεθύμνης με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πολύωρη συνεργασία του δημάρχου Ρεθύμνης και Προέδρου της ΕΔΕΥΑ, Γιώργη Μαρινάκη, με τον αν. Υπουργό Υπουργείου Εσωτερικών και αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας συζήτησε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μιχ. Σταυγιανουδάκη, της εκπροσώπου της Διαχειριστικής Αρχής του ΥΠΕΣ Ιωαν. Πρίφτη και της Συμβούλου του Εύας Γκόγκου, θέματα που αφορούν την ΕΔΕΥΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά, με έμφαση στην ορθολογική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του χρηματοδοτικού Προγράμματος « Αντώνης Τρίτσης», προκειμένου να καταστεί δυνατή η ορθολογική διαχείριση και ουσιαστική κάλυψη των πραγματικών αναγκών των Δήμων και των ΔΕΥΑ της χώρας.

Έγινε – όπως αναφέρεται – μια τεχνική λεπτομερής συζήτηση, μέρος της οποίας βασίστηκε στο ενημερωτικό υπόμνημα που είχε ήδη αποστείλει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης στον Αν. Υπουργό, προκειμένου να του εκθέσει γραπτώς τις ανάγκες του Δήμου Ρεθύμνης και της ΕΔΕΥΑ, αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις αντιμετώπισής τους, τις οποίες άλλωστε ανέπτυξε και προφορικώς.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο κ. Πέτσας κατέθεσε την επιθυμία του να είναι ο Δήμος Ρεθύμνης θεσμικός συνομιλητής του Υπουργείου, εκδήλωσε δε την πρόθεση του για πυκνότερες και στενότερες συνομιλίες με την Αυτοδιοίκηση, ζητώντας τη συνδρομή των εκπροσώπων της στην καλύτερη αξιοποίηση του Προγράμματος «Αντώνη Τρίστης».

Συμφώνησε να οριστεί εκ νέου συνάντηση, σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού επεξεργαστεί τις προτάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος