Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει το 2o εξ αποστάσεως Θερινό Σχολείο του

Από τη Δευτέρα 22 έως και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει το 2o Θερινό Σχολείο «e-ThesSummerSchool Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες».

Μετά την επιτυχία του 1ου εξ αποστάσεως Θερινού Σχολείου eThesSummerSchool, στο οποίο έλαβαν μέρος 36 νέοι και νέες, η επιστημονική ομάδα του Θερινού Σχολείου προχώρησε στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου μαθημάτων επιχειρηματικότητας για νέους και νέες 14 έως 18 ετών, ώστε να επιμορφώσει όσους και όσες δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην πρώτη διοργάνωση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία, για 24 ώρες, να παρακολουθήσουν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την Επιχειρηματικότητα. Ακόμη, στο πλαίσιο του εμπλουτισμένου περιεχομένου των μαθημάτων, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν ένα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Στο τέλος του e-ThesSummerSchool όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει το 2o εξ αποστάσεως Θερινό Σχολείο του

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Νικολαΐδης, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια του προγράμματός μας, οι νέες και οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα αποσαφηνίσουν πολλά ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την καριέρα τους. Από απλά θέματα επιλογών σπουδών ως και την προοπτική ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, οποιασδήποτε έκτασης και αντικειμένου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει ερεθίσματα στους νέους και στις νέες να σκεφτούν, αλλά και απαντήσεις σε ζητήματα που δυσκολεύουν συχνά τον δρόμο τους προς μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν τον πλήρη Οδηγό του Προγράμματος εδώ και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους με μειωμένο κόστος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://thessummerschool.uom.gr

Τι είπαν οι γονείς που μοιράστηκαν με τα παιδιά την εμπειρία τους από το 1ο e-ThesSummerSchool 

Σας ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρατε στον [όνομα μαθητή]! Να είστε καλά! Εύχομαι να συνεχίσετε το πολύτιμο  έργο σας, να  εμπνέετε όλα τα παιδιά, εσείς και οι συνεργάτες σας, να ανοίγετε τα μυαλά και να διευρύνετε τους ορίζοντές τους!

 

Βασιλεία Κασιμίδου

Σας ευχαριστώ για τις ώρες σας και τις γνώσεις που αφιερώσατε. Η συμμετοχή της συγκεκριμένης φοιτήτριας [σ.σ. προσκεκλημένης που μίλησε για τις σπουδές της στις ΗΠΑ και “βομβαρδίστηκε” από ερωτήματα των παιδιών για την εμπειρία της αυτή και την προετοιμασία της για να φτάσει εκεί] ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, σε σημείο που την άκουσα και εγώ.

 

Ευγένιος Καλαϊτζόπουλος

Σας ευχαριστούμε. Ο [όνομα μαθητή] ενθουσιάστηκε! Καλή συνέχεια. Ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχει και σε άλλες δράσεις σας.

 

Βούλα Ιωαννίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος