Το 1ο Διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα με εστίαση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

Το Climate Change Film Festival (CCFF), είναι το πρώτο διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα με εστίαση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που απευθύνεται σε: (1) μέλη της μαθητικής κοινότητας, (2) μέλη των σχολών υποκριτικής και σκηνοθεσίας – ΜΚΟ και (3) όλους τους ενεργούς πολίτες». Σκοπός είναι να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους με απλά μέσα, εστιάζοντας στο φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κινηματογράφου παγκόσμια, στρέφεται ολοένα και περισσότερο στο ζήτημα του πλανήτη μας, εντάσσοντας αυτή την θεματική στα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ αλλά και μέσα από μεμονωμένες πρωτοβουλίες και δημιουργίες. Είναι επόμενο μιας και κινηματογράφος είναι μια σύγχρονη κιβωτός του πολιτισμού μας κι ένα μέσω καλλιτεχνικής έκφρασης που συνομιλεί με τους ανθρώπους άμεσα κι επιδραστικά. Αντικείμενο του CCFF αποτελεί η διάδοση επιστημονικά αξιόπιστων πληροφοριών και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική δράση (προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και μετριασμός της κλιματικής αλλαγής), συνδυάζοντας την καλλιτεχνική έκφραση.

Ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στο φεστιβάλ!! Καλούνται ομάδες ή άτομα να συμμετάσχουν στην διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας 2 έως 8 λεπτών η οποία, κατόπιν επιλογής, θα πάρει μέρος στο διαγωνιστικό φεστιβάλ Climate Change Film Festival (CCFF). Τα κριτήρια για την επιλογή του καλύτερου έργου θα είναι η συνάφεια με το θέμα, η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία του παραγόμενου έργου, ο βαθμός συναισθηματικής εμπλοκής του δημιουργού, η αισθητική του προϊόντος και η τεχνική αρτιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η προετοιμασία των ταινιών μικρού μήκους αφορά το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 έως και Αυγούστου 2022. Η αξιολόγηση των ταινιών θα γίνει από Αύγουστο 2022 έως Οκτώβριο του 2022. Τα έργα θα παραδοθούν από τους εμπλεκόμενους έως 31 Αυγούστου 2022. Τα αποτελέσματα θα κρίνει 5μελής επιτροπή αξιολόγησης η οποία θα αποτελείται από τα μέλη της επιστημονικής και καλλιτεχνικής ομάδας του έργου και ανεξάρτητο αξιολογητή, ο οποίος θα προέρχεται από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.

Τρία Βραβεία των 1.000 ευρώ! Το πρώτο βραβείο θα αφορά τα μέλη της ομάδας στόχου της μαθητικής κοινότητας, το δεύτερο τα μέλη της ομάδας στόχου των σχολών υποκριτικής και σκηνοθεσίας ή ΜΚΟ με περιβαλλοντικό ή καλλιτεχνικό αντικείμενο και το τρίτο τους ενεργούς πολίτες. Θα ακολουθήσει η βράβευση των νικητών σε ειδική εκδήλωση (Ημερίδα λήξης έργου-Φεστιβάλ) με τη συνολική αναπαραγωγή των ταινιών.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ccff.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος