ertnews.gr

Τηλεδιάσκεψη Υπουργών ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

27/05 17:19
Τηλεδιάσκεψη Υπουργών ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

(EUROKINISSI)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/5 η δεύτερη τηλεδιάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο των ευρωπαϊκών κρατών-μελών “πρώτης γραμμής”,  Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας. Η πρώτη αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: “Στην ομάδα αυτή, πέραν του κ. Κουμουτσάκου, συμμετέχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Νουρής, της Ιταλίας, κα Luciana Lamorgese, της Ισπανίας, κ. Fernando Grande-Marlaska Gómez και της Μάλτας, κ. Byron Camilleri.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε:
α) Οι βασικές θέσεις των 5 χωρών να παρουσιαστούν στους Ευρωπαίους εταίρους πριν το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου.

β) Να πραγματοποιηθεί Διάσκεψη με τη συμμετοχή και τρίτων χωρών, κατά κύριο λόγο αφρικανικών, με βασικό αντικείμενο την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Μεσόγειο.

γ) Η επόμενη τηλεδιάσκεψη των «5» να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 16 Μαρτίου οι 5 χώρες “πρώτης γραμμής” είχαν υποβάλει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη – μέλη της ΕΕ κοινό έγγραφο που αποτυπώνει τις θέσεις τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού”.

Πηγή: Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version