ertnews.gr

Θρίαμβος και πρωτιά για την Ουαλία 3-0 την Ρωσία

21/06 00:03
Θρίαμβος και πρωτιά για την Ουαλία 3-0 την Ρωσία

Ιστορία έγραψε η Ουαλία, καθώς στη παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση Euro, προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο της στη φάση νοκ-άουτ.

Οι Ουαλοί έκαναν πάρτι απέναντι στους Ρώσους κερδίζοντας εύκολα με 3-0 και εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία Αγγλίας-Σλοβακίας καθώς τερμάτισαν στη πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Τα τέρματα των Ουαλών πέτυχαν ο Ράμσεϊ στο 11’, ο Τέιλορ στο 20’ και ο Μπέιλ στο 67’.

Πιο ουσιαστική στο παιχνίδι της η Ουαλία εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες των Ρώσων και στο 11’ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Ράμσεϊ που τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Ακινφέεφ, κάνοντας το 1-0.

Εννιά λεπτά αργότερα (20’) ο Τέιλορ  ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη με τους Ρώσους να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Στο 67’ ο Μπέιλ νίκησε τον Ακινφέεφ για το 3-0, βάζοντας το κερασάκι στη τούρτα πρόκρισης των Ουαλών, ενώ πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο Euro 2016.

Κάρτες: Μαμάεφ

Διαιτητής: Ερικσον (Σουηδία)

Ρωσία (Λέονιντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Β.Μπερεζούτσκι (46’ Αλ. Μπερεζούτσκι), Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ, Μαμάεφ, Σμόλοφ (70’ Σαμέντοφ), Κοκόριν, Σιρόκοφ (52’ Γκολοβίν),Τζιούμπα

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Λέντλεϊ (76’ Κινγκ ), Άλεν (74’ Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Βόουκς, Μπέιλ (83’ Τσερτς)

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, sports.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version