Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστές

Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστές διοργανώνει το «Study in Greece» στο Ναύπλιο έως τις 4 Αυγούστου 2019.

Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστέςΗ μη κερδοσκοπική δράση «Study in Greece», το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το εκπαιδευτικό ινστιτούτο «Muse Academy» της Κίνας συνδιοργανώνουν το Θερινού Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστές στην Ελλάδα, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Ναύπλιο, με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Αθλητισμού-Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστέςΤο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Θερινό Σχολείο Δράματος εστιάζει στο εκπαιδευτικό δράμα και θέατρο, περιλαμβάνοντας εργαστήρια εκπαιδευτικού δράματος, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην Επίδαυρο, στις Μυκήνες και στο Άργος και διαλέξεις σχετικά με την αρχαία ιστορία, μυθολογία, μουσική, αρχαίο θέατρο κ.ά. Επιπλέον, οι Κινέζοι σπουδαστές του θερινού σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα ολιγόλεπτο δρώμενο στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και μια μικρή παράσταση στο θέατρο Τριανόν του Ναυπλίου.

Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστές

Διδάσκοντες του θερινού σχολείου είναι: η Άννα Τσίχλη, σκηνοθέτις και μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Μαρία Μικεδάκη, αρχαιολόγος και επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Miao Bin, ιδρυτής του πολιτιστικού οργανισμού «Meet Culture» και του «Muse Academy» και η Eley Yuan, μουσικός και διευθύντρια εκπαίδευσης στο ινστιτούτο «Muse Academy».

Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστές

Διοργανωτές:

Η «Study in Greece» είναι μια μη κερδοσκοπική δράση, η οποία έχει στόχο την προώθηση των σπουδών στην Ελλάδα για διεθνείς φοιτητές και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με διεθνείς συμμετέχοντες. Τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Τουρισμού.

Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστέςΤο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο ιδρύθηκε το 2003, έχει ως αποστολή να εκπαιδεύσει τους φοιτητές του στην τέχνη του θεάτρου. Συνδυάζοντας την πρακτική του θεάτρου με την επιστημονική μεθοδολογία, παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστέςΤο «Muse Academy» είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ινστιτούτο στην Κίνα που παρέχει εκπαίδευση και μυεί τους Κινέζους σπουδαστές στην ελληνική μουσική, τέχνη και θέατρο. Εκτός από τα κανονικά μαθήματα, το Muse Academy διοργανώνει master classes, διαλέξεις, εκδηλώσεις, συναυλίες κ.ά., όπως επίσης και Θερινά και Χειμερινά Σχολεία στην Ελλάδα. Οι διδάσκοντες είναι Κινέζοι και Έλληνες καθηγητές και καλλιτέχνες, που διδάσκουν στην Κίνα και στην Ελλάδα.

Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος