Συνεχίζονται οι δύσκολες εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου καθώς είχαμε 46 εισαγωγές και επιπλέον 23 ύποπτα κρούσματα. Στο νοσοκομείο υπάρχουν επίσης και 17 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Ιπποκρατειο, που έχει σήμερα εφημερία, υπάρχουν 80 απλές κλίνες covid γεμάτες από τις 120 διαθέσιμες αλλά και έξι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, με έγγραφο που απέστειλε στα νοσοκομεία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα ζητείται περικοπή των τακτικών χειρουργείων κατά 80%. Θα εξυπηρετούνται μόνον τα έκτακτα χειρουργεία, οι χημειοθεραπείες και οι νεφροπαθείς.

Όσον αφορά τα εμβόλια της τρίτης δόσης, είναι πιο εύκολο από σήμερα να κλειστούν ραντεβού με εμβόλια Moderna που βρίσκονταν δύσκολα μέχρι τώρα ενώ είναι πιο εύκολο να βρεθούν ραντεβού με εμβόλια της Pfizer. Πάντως σε έρευνα που έγινε σε 10.000 άτομα τα οποία εμβολιάστηκαν τα μισά με δύο και τα άλλα μισά με τρεις δόσεις ανακαλύφθηκε ότι σε 5000 άτομα με δύο δόσεις κόλλησαν covid τα 126 ενώ από αυτά με τρεις δόσεις μόλις 6 ασθενείς. Σύμφωνα άλλωστε με την Επιτροπή Εμβολιασμών τα αντισώματα της τρίτης δόσης αναπτύσσονται μόλις σε 2-3 ημέρες.

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, μαζί με τις προσφορές στην αγορά θα υπάρχει και κινητή μονάδα εμβολιασμού απέναντι από το Ολύμπιον από 11.00-19.00 στην οποία θα μπορούν αν εμβολιάζονται όσοι επιθυμούν χωρίς ραντεβού και μόνον με το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους.

Ρεπορτάζ Φ. Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος