Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων: Να μην πραγματοποιηθεί εκδήλωση του State Department στον Δήμο

Την πλήρη αντίθεση και διαμαρτυρία του για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την προώθηση εκπαιδευτικού προγράμματος που οργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και απευθύνεται «σε Έλληνες μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, ώστε να γίνουν μετέπειτα πρεσβευτές των “αμερικάνικων αξιών” στη χώρα μας», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων.

Στην ανακοίνωση καλούνται οι συνδιοργανωτές –Δήμος και Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων- να απέχουν από το συγκεκριμένο, αλλά και από όλα τα σχετικά προγράμματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Οι εργαζόμενοι, με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Β/θμια και Α/θμια Εκπαίδευση Ν.Χανίων στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα φιλοξενήσει ημερίδα προώθησης εκπαιδευτικού προγράμματος που οργανώνει το State Department της κυβέρνησης των ΗΠΑ και απευθύνεται σε Έλληνες μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, ώστε να γίνουν μετέπειτα πρεσβευτές των “αμερικάνικων αξιών” στη χώρα μας !!
Φαίνεται ότι οι εποχές της κυρίαρχης πολιτικής υπερδύναμης του κόσμου να επιβληθεί στην Ελλάδα όχι μόνο πολιτικά και στρατιωτικά αλλά επιχειρώντας και στην εκπαίδευση, με σκοπό τη χειραγώγηση της νεολαίας μας δυστυχώς δεν έχει παρέλθει.
Έστω και την τελευταία χρονική στιγμή καλούμε το Δήμο Χανίων, την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Χανίων να απέχουν με έμπρακτο τρόπο από τα προγράμματα προπαγάνδας της Αμερικανικής κυβέρνησης και να ακυρώσουν την εν λόγω εκδήλωση.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη η νέα γενιά να σκέφτεται και να πράττει ελεύθερα ενάντια στις πολιτικές και μεθοδεύσεις των κάθε κυρίαρχων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος