Στον παράδεισο της Κιμώλου και στην μαγεία της 7ης τέχνης

Ένας φιλόξενος μικρός παράδεισος έξω από τα συνηθισμένα τουριστικά πρότυπα, η  Κίμωλος κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση των επισκεπτών. Από σήμερα στεγάζει την μαγεία της έβδομης Τέχνης με το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που ξεκινά σήμερα.

Με πάνω από το 90% του πληθυσμού εμβολιασμένο η Κίμωλος κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση των επισκεπτών. Ήδη με αφορμή το Φεστιβάλ, ο κόσμος έχει γεμίσει την Κίμωλο, προκειμένου να παρακολουθήσει τις προβολές μέσα στο γνωστό Κάστρο, αλλά και στις πιο όμορφες γωνιές του κυκλαδίτικου νησιού αναφέρει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βεντούρης. Η αυλαία του φεστιβάλ σηκώνεται με  την προβολή του αυτοβιογραφικού πολεμικού δράματος του Γκιγιόμ ντε Φοντενέ «Sympathy for the Devil». Η χαλάρωση είναι αναγκαία στην σουρεαλιστική περίοδο που βιώνουμε μετά την είσοδο της πανδημίας στη ζωή μας.

Τα τουριστικά καταλύματα είναι μικρού μεγέθους, πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον, οπότε όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κλείσουν εγκαίρως θέση για την φαντασιακή περίοδο των διακοπών. Εκείνο που προβληματίζει είναι η πολύωρη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και για αυτόν τον λόγο ο κ. Βεντούρης τονίζει την ανάγκη δρομολόγησης ενός ταχύπλοου.

Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες η τέχνη του κινηματογράφου ταξιδεύει και φτάνει σε κάθε νησί άγονης γραμμής, σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, για να αφηγηθεί άλλη μια ιστορία, άλλο ένα παραμύθι ζωής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος