Στην εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου θα προχωρήσει τον Ιούνιο η Βόρεια Κορέα

Ο «δορυφόρος στρατιωτικής αναγνώρισης υπ’ αριθμόν 1» θα «εκτοξευθεί τον Ιούνιο» προκειμένου να «αντιμετωπιστούν οι επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ και των υποτελών τους»

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα πως θα προχωρήσει στην εκτόξευση στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου τον Ιούνιο, προκειμένου να «αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο «δορυφόρος στρατιωτικής αναγνώρισης υπ’ αριθμόν 1» θα «εκτοξευθεί τον Ιούνιο» προκειμένου να «αντιμετωπιστούν οι επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ και των υποτελών τους», σύμφωνα με τον Ρι Πιονγκ Τσολ, αντιπρόεδρο της κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών, τον οποίο επικαλέστηκε το KCNA.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε χθες ότι ειδοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα για την προσεχή εκτόξευση δορυφόρου, κάτι που κατ’ αυτή συγκαλύπτει τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Κατά το Τόκιο, η Πιονγκγιάνγκ διευκρίνισε στην ιαπωνική ακτοφυλακή πως πύραυλος θα εκτοξευθεί μεταξύ της 31ης Μαΐου και της 11ης Ιουνίου και αναμένεται να καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κίτρινη Θάλασσα, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και κοντά στη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων.

Η Βόρεια Κορέα είχε ήδη δοκιμάσει το 2012 και το 2016 πυραύλους που κατ’ αυτή είχαν θέσει σε τροχιά δορυφόρους, πετώντας πάνω από την Οκινάουα (νότια Ιαπωνία).

Το να τεθεί σε τροχιά στρατιωτικός δορυφόρος αναγνώρισης ήταν ανάμεσα στα σχέδια-κλειδιά ως προς την άμυνα τα οποία παρουσίασε τον περασμένο χρόνο ο ηγέτης της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος