Στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, είχε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο της η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, στην οποία συμμετείχαν ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου και οι στενοί συνεργάτες του Ευρωβουλευτή, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πανδημία και τη διαχείρισή της στην Κρήτη.
Η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενημέρωσαν για την προσπάθεια στελέχωσης και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας που καταβάλλεται μέσω προσλήψεων μόνιμου, αλλά και επικουρικού προσωπικού, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και δημιουργίας νέων κλινών ΜΕΘ.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προστασία των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες του νησιού, την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας και τις διαδικασίες δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία, τις πρωτοβάθμιες δομές και τις ΚΟΜΥ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προσπάθεια αγοράς νέων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς την αναγκαιότητα επανακαθορισμού του σχεδιασμού για την προάσπιση της δημόσιας υγείας βάσει των σύγχρονων δεδομένων, καθώς και την ουσιαστική αναβάθμιση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας, νοσοκομειακών και πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης, θα είναι πάντα αρωγός στο έργο και την προσπάθεια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης «γιατί ο στόχος μας, που είναι η βελτίωση της περίθαλψης του πολίτη, είναι κοινός. Στο πλαίσιο αυτό, θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας για να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Ε.Ε.».

Η κ. Μπορμπουδάκη από την πλευρά της δήλωσε: «Με τον ευρωβουλευτή μας Μ. Κεφαλογιάννη συζητήσαμε εκτενώς θέματα διαχείρισης της πανδημίας και τα σημαντικά έργα στο χώρο της υγείας, που έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Μ. Κεφαλογιάννης αποτελεί τόσο από τη θεσμική πολιτική του θέση, όσο και ως ενεργός πολίτης τούτου του τόπου, έναν πολύτιμο συνεργάτη για τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας της Κρήτης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος