Σστην Εντατική δύο Ρεθυμνιώτες με επιπλοκές από τη γρίπη Η3Ν2

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο Ρεθυμνιώτες 60 και 78 χρόνων με επιπλοκές από τη γρίπη Η3Ν2, ακολουθώντας την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Η κατάσταση του ενός είναι σοβαρή και οι γιατροί παρακολουθούν και τους δύο στενά και αναμένουν να δουν αν θα ανταποκριθούν στην αγωγή.

Πάντως, τα νέα για τον 78χρονο Ηρακλειώτη είναι καλύτερα, αφού η κατάσταση του παρουσιάζει βελτίωση και δεν αποκλείεται να βγει από τη ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για εξελιγμένο στέλεχος της γρίπης το οποίο αντιμετωπίζεται, αλλά με μεγάλη δυσκολία, ειδικά όταν προσβάλλει ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας. Και τα δύο άτομα που μεταφέρθηκαν από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο και δεν κατάφεραν τελικά να κρατηθούν στη ζωή, είχαν προβλήματα υγείας και κατέληξαν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και οι δύο που έχασαν τη ζωή τους και οι δυο που νοσηλεύονται δεν είχαν εμβολιαστεί.
Οι γιατροί ωστόσο συμβουλεύουν εκτός από τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, με χρόνια προβλήματα, έγκυες, παιδιά) να εμβολιάζεται και ο γενικός πληθυσμός με το εμβόλιο κατά της γρίπης γιατί προφυλάσσει ζωές. Για κάποιον που δεν έχει προβλήματα υγείας ο κίνδυνος είναι μικρότερος, αλλά όχι ανύπαρκτος.

Όπως τονίζει πάντως ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Φραγκιαδάκης, στο Ρέθυμνο φέτος δεν είναι πολλά τα περιστατικά γρίπης με επιπλοκές.

Πηγή: GOODNet.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος