Σάμος: Νέα διαδικτυακή δράση της τουριστικής προβολής του Νομού Σάμου

Η νέα διαδικτυακή  δράση της τουριστικής προβολής του Νομού Σάμου  παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα  του αμφιθεάτρου της Π.Ε  παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού  Νίκου Κατρακάζου και της Αντιπεριφεριάρχη  πολιτισμού Φωτεινής Θαλασσινού, εκπροσώπων παραγωγικών ομάδων του νησιού  και πλήθους κόσμου.

Αρχικά το λόγο πήρε  η κ. Καλογήρου η οποία αναφέρθηκε στο portal visitsamos.gr που κατασκευάστηκε με την συνδρομή αιρετών και εθελοντών σε μια κοινή προσπάθεια να διαφημιστεί ο νομός και να ανατραπεί η κακή κατάσταση που υπάρχει. «Στόχος μας είμαι να διαφημίσουμε  με χαμηλό κόστος αλλά με υψηλό αποτέλεσμα την Σάμο ενώ ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα μπουν όλοι οι φορείς της περιοχής» δήλωσε η κ. Καλογήρου.

Πολυεπίπεδη χαρακτήρισε την παρουσία του κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο portal πρέπει να είναι το απόλυτο εργαλείο για την προώθηση του τουρισμού και πρέπει να στηριχτεί από όλους για να προχωρήσει και να λειτουργήσει σωστά. Επίσης δήλωσε ότι όλο το εγχείρημα είχε ξεκινήσει από το 2014, και με την συνέργεια των αιρετών προηγούμενης και της νέας Περιφερειακής Αρχής  υπήρξε ένα καλό αποτέλεσμα και ένα εργαλείο που μπορεί να λειτουργήσει  υπέρ της σωστής προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νομού. Το portal  είναι μεταφρασμένο σε έξι γλώσσες   και βασίστηκε στον εθελοντισμό  όλων εκείνων που πίστεψαν στο εγχείρημα.  Στην συνέχεια παρουσιάστηκε άλλη μια διαδικτυακή δράση το discover samos που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και αφορά στην προσέλκυση τουριστών που αποφασίζουν να επιλέξουν τον προορισμό των διακοπών τους την τελευταία στιγμή. Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Φωτεινή Θαλασσινού παρουσίασε  την προσπάθεια που γίνεται εδώ και μήνες για να ενταχθεί μέσω του ΕΣΠΑ  ένα πρόγραμμα για την ανάδειξη της Σάμου  ως κορυφαίου  ελληνικού προορισμού για αθλητικό τουρισμό αναψυχής. Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο μελετητής του έργου Στέφανος Ψημένος ο οποίος παρουσίασε την μελέτη για τις πεζοπορικές και  ποδηλατικές,  διαδρομές, τα αναρριχητικά πεδία και τα σπήλαια του νησιού,  τον τρόπο σηματοδότησής τους και της προσβασιμότητας τους, την χαρτογράφηση τους και  όλη την πρόταση που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Σάμο.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος