“Θάλασσα από φωτοβολταϊκά” θα γίνει η Ρόδος – Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Την αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάκη Πότσου, προκάλεσε απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου να εγκρίνει την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 607 στρεμμάτων στα Μάσσαρι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητεί να ανακληθεί η απόφαση, τονίζοντας ότι η Ρόδος κινδυνεύει να γίνει θάλασσα από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.
Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Πράσινο» φως δόθηκε σε «πράσινη» ιδιωτική εταιρεία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δημόσια παραποτάμια έκταση 607 στρεμμάτων στα Μάσσαρι και μάλιστα σε περιοχή ΝATURA, από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου. Σήμερα έρχεται σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με προκλητικές δικαιολογίες του τύπου ότι οι επενδύσεις αυτές «είναι φιλικότατες προς το περιβάλλον και προσφέρουν σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό όφελος εντός της τοπικής κοινωνίας».
Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα δεν θα έχουν τελειωμό με την κάνουλα των ευρωπαϊκών και εθνικών επιδοτήσεων να τα υποκινεί, στο όνομα της κλιματικής αλλαγής, της πράσινης οικονομίας, των μηδενικών ρύπων, κι’ ότι άλλη επιχειρηματική εξυπνάδα τους εμπνέει κάθε φορά, ενώ δεν αφήνουν τελικά πνεύμονα της φύσης να ζήσει.
Να το πάρουν πίσω. Δεν θα γίνει η Ρόδος – όση απέμεινε από τη στυγνή εκμετάλλευση των επιχειρηματικών ομίλων- μια θάλασσα από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος