“Μαζί στο φως”΄: Μια συναυλία στο σκοτάδι όταν περισσεύει το φως…

Μια συναυλία στο σκοτάδι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν σήμερα και αύριο στο Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.
Με τίτλο “Μαζί στο φως”, την σύμπραξη του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Θοδωρή Τσάτσου και του Οργανισμού “Διαβάζω για τους Άλλους”, ως συνιδρυτής, ενός φορέα παραγωγής ακουστικών βιβλίων για να εμπλουτιστούν οι βιβλιοθήκες που υπάρχουν στη χώρα για τυφλούς και ζωντανές δράσεις ανάγνωσης, που υπενθυμίζουν τη σημασία της συμπερίληψης όσων στερούνται όρασης με τα μάτια σε μια πραγματικότητα αποθέωσης της εικόνας, ενδεχομένως της επιφάνειας και όχι της ουσίας.
Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Ζωή gr” και τη Χριστίνα Βίδου, μίλησε ο τραγουδιστής και συγγραφέας Θοδωρής Τσάτσος για την πρωτοβουλία αυτή, τη σημασία και το συμβολισμό της.

Θέλαμε να δείξουμε, όπως είπε ο ίδιος εκ γενετής τυφλός, τι σημαίνει να είσαι σε μια συναυλία σε απόλυτο σκοτάδι, για να μπεις στη θέση κάποιου που δεν μπορεί να δει και στην ουσία να εξασκηθεί ο κόσμος στην συνύπαρξη.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος