Πύργος Πειραιά: Επιβλητικός και “πράσινος” – Με καταστήματα, γραφεία και πολυτελή διαμερίσματα

Για δεκαετίες ήταν το ψηλότερο “γιαπί” της χώρας, αν όχι των Βαλκανίων. Στην επόμενή του ζωή, ο Πύργος του Πειραιά θα είναι επιβλητικός, υψηλής αισθητικής, αλλά κυρίως «πράσινος» και ψηφιακός. Θα φιλοξενήσει καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, πράσινο, αλλά και πολυτελή διαμερίσματα με θέα που θα κόβει την ανάσα. Πρόκειται για μία επένδυση που θα αγγίξει τα 50 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πρώτοι ένοικοι θα μπουν μέσα σε δύο χρόνια από σήμερα.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής του Πύργου, ενώ ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης επεσήμανε πως “Τα οφέλη για την περιοχή θα είναι πολλαπλά”.

Ο πύργος του Πειραιά πρόκειται να ανακατασκευαστεί ώστε να αποτελέσει ένα από τα πλέον «πράσινα» κτίρια πανελλαδικά. Παράλληλα, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να αποτελέσει ένα ακόμη επιτυχημένο έργο, καθώς προσφέρει απαράμιλλη θέα του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά, του δεύτερου ψηλότερου κτηρίου της χώρας, μετά τον Πύργο των Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος