Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό – Αναλυτικά τα κριτήρια και όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Ξεκίνησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022-2023 με τον Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρο Πρωτοψάλτη, να δίνει λεπτομέρειες για τα κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους της φετινής χρονιάς.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ο κ. Πρωτοψάλτης, αποκάλυψε ότι φέτος θα δοθούν 300.000 επιταγές ενώ ο αυξημένος προϋπολογισμός έφτασε τα 35 εκατομμύρια ενώ τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται μια καινοτομία με τον Οργανισμό να προωθεί περιοχές που επλήγησαν, όπως τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο με δωρεάν 12 διανυκτερεύσεις και τη Λέρο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τον νομό Έβρου, που έχουν δοκιμαστεί από το μεταναστευτικό ακόμη 10 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και στην υπόλοιπη Ελλάδα με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Στην τελευταία περίπτωση, όταν δηλαδή ο δικαιούχος συμμετέχει, ο Οργανισμός θα βάλει το 89% και η οικογένεια το 11%. Παράδειγμα για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων για διακοπές τον Αύγουστο, έξι ημερών, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα καταβάλει 806€ και οι δικαιούχοι θα βάλουν 96€.

Τα βασικά κριτήρια των 300.000 δικαιούχων

Όσοι εντός του 2020-2021 είχαν:

  • Είτε 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση ΕΦΚΑ
  • Είτε 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας
  • Είτε 50 ημέρες παροχή προστασίας μητρότητας
  • Είτε ένα συνδυασμό των παραπάνω

Σημειώνεται πως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την μοριοδότηση των αιτούντων, ενώ και ο αριθμός των τέκνων αυξάνουν τη μοριοδότηση.

Το πρόγραμμα ξεκινάει 1η Αυγούστου και όσοι βρίσκονται ανάμεσα στους 300.000 επικοινωνούν κατευθείαν με τα τουριστικά καταλύματα και κάνουν τις κρατήσεις

Επιπλέον, για ακόμη μία χρονιά επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη συμμετοχή των δικαιούχων να είναι μόλις 25%, 20% των πολύτεκνων και 0% (τελείως δωρεάν δηλαδή) για τα παιδιά έως 5 ετών και άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ακόμη έκανε αναφορά και στην περίπτωση που ένας δικαιούχος δεν εξυπηρετηθεί από το κατάλυμα σημειώνοντας πως δεν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα αλλά και τι να κάνει ο πολίτης σε κάθε περίπτωση.

Κλείνοντας, ο Σπ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε πως όποιος έχει επιταγές της περασμένης χρονιάς, δηλαδή 2020-2021 να σπεύσει να τις εξαργυρώσει μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου γιατί μετά θα είναι ανενεργές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος