Πέθαναν από πείνα 85.000 παιδιά πριν γίνουν 5 ετών στην Υεμένη (video)

Από πείνα  υπολογίζεται πως πέθαναν  περίπου 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών μέσα σε τρία και πλέον χρόνια πολέμου στην Υεμένη (2015-2018), σύμφωνα με την μκο Save the Children.

Η οργάνωση για να δώσει μια τάξη μεγέθους αντιστοιχεί τον αριθμό αυτό με ολόκληρο τον παιδικό πληθυσμό κάτω των πέντε ετών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Μπέρμιγχαμ.

Μόλις τον περασμένο μήνα τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι έως και 14 εκατομμύρια Υεμενίτες βρίσκονται στο κατώφλι του λιμού.

Ο Οργανισμός επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών για τον τερματισμό του τριετούς πολέμου, ο οποίος έχει προκαλέσει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση.

Η Υεμένη έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στον πόλεμο, που κλιμακώθηκε το 2015 όταν η υπό την Σαουδική Αραβία συμμαχία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του κινήματος των ανταρτών Χούτι, κάτι που οδήγησε τον πρόεδρο Μανσούρ Χάντι να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η αύξηση στις τιμές των τροφίμων και η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος ως αποτέλεσμα του εμφυλίου έχουν εκθέσει όλο και περισσότερες οικογένειες στον κίνδυνο της έλλειψης τροφίμων.

Η φιλανθρωπική οργάνωση κατηγορεί τον αποκλεισμό για αυτό το φαινόμενο.Υποστηρίζει ότι με βάση έρευνές της αν δεν αντιμετωπιστεί ο οξύς υποσιτισμός, περίπου το 20-30% των παιδιών θα πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Ο διευθυντής της οργάνωσης στην Υεμένη Τάμερ Κιρόλος,  προειδοποιεί επίσης ότι οι ζωές περίπου 150.000 παιδιών κινδυνεύουν στην πόλη Χουντάιντα όπου υπάρχει “δραματική αύξηση” των αεροπορικών επιδρομών πάνω από την πόλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος