“Pavlos-almost magic” στη Roma Gallery

Η Roma Gallery ανοίγει τις πύλες της, για πρώτη φορά στην Αθήνα, με την έκθεση Pavlosalmost magic” αφιερωμένη στον Παύλο Διονυσόπουλο, Pavlos, από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2019, στις 19:00.

Ο Παύλος είναι ένας καλλιτέχνης που εργάζεται μέχρι σήμερα με έναν δικό του τρόπο απεικόνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής, της διαφήμισης και του χώρου του θεάματος. Είναι ένας από τους εκφραστές του Nouveau Realistes και Affichistes. Eργάστηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1960, όπου ήρθε σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Raymond Haynes, o Cesar, o Giacometti, o Calder και o Dubuffet. Ξεπερνώντας τα όρια με τη μοναδική και χαρακτηριστική τεχνική του, μετατρέπει τεμαχισμένες λωρίδες χαρτιού από αφίσες σε μοναδικά τρισδιάστατα έργα τέχνης.

Η γκαλερί ανοίγει για το κοινό με στόχο να γίνει ένας ζωντανός και πρωτοποριακός χώρος που θα λειτουργεί με διεθνές πρόγραμμα, αφιερωμένο στη μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη. Θα παρουσιάζει έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας να ενημερώσει το κοινό και να προσφέρει έναν σύνδεσμο, με τον οποίο οι Έλληνες καλλιτέχνες θα μπορούν να αποκτήσουν επικοινωνία με χώρους τέχνης στο εξωτερικό.

Η Roma Gallery, εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, λειτουργεί και στον β’ όροφο ως private viewing room με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως ο Γαϊτης, ο Κεσσανλής, ο Κανιάρης, ο Φασιανός και πολλοί ακόμα.

“Pavlos-almost magic” στη Roma Gallery

Η ιδρύτρια της γκαλερί, Άννα Αγγελοπούλου, σχολιάζει: «Πριν από χρόνια η τυχαία εμπλοκή μου με την τέχνη άλλαξε τη ζωή μου. Σήμερα ήρθε η ώρα να προσφέρω στην τέχνη αυτά που της οφείλω μ’ έναν πιο άμεσο και ουσιαστικό τρόπο. Δεν είμαι καλλιτέχνης, δεν είμαι κριτικός τέχνης, όμως πιστεύω ότι η αγορά τέχνης πρέπει να έχει και καλλιτεχνική ευαισθησία και θεωρητικό υπόβαθρο. Αυτό επιδιώκουμε εδώ, μαζί με τους συνεργάτες μου, ιστορικούς τέχνης Joanna Παπαδοπούλου-Αβέρωφ και Ηριδανό Τσιριγκούλη».

Με ιδιαίτερη χαρά η γκαλερί ανοίγει με έργα του Παύλου Εγώ ο ίδιος είμαι ένα κίνημα εν κινήσει. Δεν δημιουργώ, διασκεδάζω..” (Παύλος, 1989)

 

“Pavlos-almost magic” στη Roma Gallery

Roma Gallery:

Ρώμα 5 στο Κολωνάκι

Τηλ.: 213-0358344

Διάρκεια  έκθεσης: 10 Ιανουαρίου-10 Μαρτίου 2019

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11:00-17:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή  11:00-21:00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος