Παραλίγο να συγκρουστούν δυο αεροπλάνα στο Τέξας

Οι αξιωματούχοι της αεροπορίας ερευνούν μια παρ' ολίγον σύγκρουση μεταξύ ενός εμπορικού αεροσκάφους της FedEx και μιας επιβατικής πτήσης της Southwest σε αεροδρόμιο του Τέξας το περασμένο Σάββατο

Το εμπορικό αεροπλάνο αναγκάστηκε να διακόψει την προσγείωσή του, καθώς η πτήση της Southwest είχε άδεια να αναχωρήσει από τον ίδιο διάδρομο, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ακούγεται μια φωνή που φέρεται να προέρχεται από ηχογράφηση ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και προειδοποιεί: «Southwest ματαιώστε την προσγείωση. Η FedEx ξεκινάει».
Τα αεροπλάνα απείχαν μεταξύ τους λιγότερο από 304 μέτρα (1.000 πόδια), ανέφερε μια υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων.
Το αεροσκάφος της FedEx, ένα εμπορευματικό αεροσκάφος Boeing 767, είχε λάβει άδεια προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο Όστιν-Μπέργκστρομ στις 06:40 τοπική ώρα (11:40 ώρα Ελλάδας) το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).
Όμως, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας έδωσε άδεια στην πτήση 708 της Southwest για αναχώρηση από τον ίδιο διάδρομο με το πλήρωμα της FedEx περίπου τρία μίλια μακριά, όπως δείχνουν τα δεδομένα πτήσης που ερμηνεύει το FlightRadar24.
Το αεροπλάνο της FedEx σε κάποιο σημείο ανέφερε ύψος 75 ποδιών πριν ανέβει καθώς πλησίαζε το αεροπλάνο της Southwest, το οποίο παρέμεινε στον διάδρομο προσγείωσης.
Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων που δημοσίευσε το FlightRadar24 δείχνει το εμπορικό αεροπλάνο να πλησιάζει και να περνάει ακριβώς πάνω από την εμπορική πτήση πριν κάνει μια απότομη στροφή μακριά από τον διάδρομο προσγείωσης.
«Ο πιλότος του αεροσκάφους της FedEx διέκοψε την προσγείωση και ξεκίνησε την ανάβαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FAA. «Η πτήση της Southwest αναχώρησε με ασφάλεια».
Και τα δύο αεροσκάφη ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους χωρίς περαιτέρω περιστατικά, με την πτήση της FedEx να κάνει κύκλους γύρω από το αεροδρόμιο και να προσγειώνεται με ασφάλεια 12 λεπτά αργότερα, ενώ η πτήση της Southwest ταξίδεψε στο Κανκούν του Μεξικού.
Οι ερευνητές της FAA και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών διερευνούν το περιστατικό.
Έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά από μια παρόμοια παρ’ ολίγον σύγκρουση μεταξύ αεροσκάφους της American Airlines και της Delta Airlines στη Νέα Υόρκη.
Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ