Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πρόσθετες κυρώσεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, επέβαλαν πρόσθετες κυρώσεις σήμερα σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. 

Οι πρόσθετες κυρώσεις στοχεύουν την εταιρεία, Transadrija Ltd, και το σκάφος της, ανέφερε το Reuters.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέβαλε έκθεση στο Αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία περιλαμβάνει δύο πλοία, και την Transadria Ltd, που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, δήλωσε ο Μπλίνκεν, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το άλλο πλοίο, αναφέρει το Tanjug.

Η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στον αγωγό 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περνά κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, για να παρακάμψει την Ουκρανία, και να μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Αρκτικής της Ρωσίας στη Γερμανία.

Ο Nord Stream 2 συνάντησε έντονη αντίδραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες λένε ότι θα καταστήσει την Ευρώπη, υπερβολικά εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο.

Άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, λένε ότι η σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος αυτόν τον χειμώνα.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος