Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης στην Αθήνα στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ ΛΕΑ

Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Ελληνο-ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις) ο Έλληνας συγγραφέας Θοδωρής Καλλιφατίδης, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1938 και μετανάστευσε στη Σουηδία το 1964, θα συμμετάσχει σε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον διάσημο Ισπανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Χουάν Κρουθ με θέμα “Η λογοτεχνία της ζωής”.

Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης θα μοιραστεί με τον Χουάν Κρουθ τις εντυπώσεις του για τη ζωή στην εξορία, την επίδραση της μνήμης στην ταυτότητα, καθώς και την επίδραση της ισπανόφωνης λογοτεχνίας στο έργο του.

Ο Καλλιφατίδης έχει εκδώσει περισσότερα από σαράντα βιβλία μυθοπλασίας, δοκίμια και ποίηση μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες, για τα οποία έχει λάβει πολλά βραβεία. Στις 5 Μαΐου έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο του Círculo de Bellas Artes της Ισπανίας. Με την απονομή αυτού του μεταλλίου, εκτός από την αναγνώρισή του ως ενός από τους μεγάλους εκφραστές των ευρωπαϊκών γραμμάτων, το Círculo υπογραμμίζει τη διεθνική αντίληψη του πολιτισμού και αποτίει φόρο τιμής σε μια λογοτεχνική διαδρομή που σημαδεύτηκε από την εξορία και εμπλουτίστηκε με υβριδισμό, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο έργο του Καλλιφατίδη. 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης – Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής», Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ (Ελληνο-ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις), με επίτιμο πρόεδρό του τον Έλληνα συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη και υπό την καθοδήγηση της διευθύντριάς του Adriana Martínez, έχει κατορθώσει να γίνει το αδιαφιλονίκητο σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά τη διάδοση της λογοτεχνικής δημιουργίας των λατινοαμερικανικών χωρών, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην Ελλάδα.

Το 15ο Φεστιβάλ ΛΕΑ θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 24 Ιουνίου στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις: Χανιά, Χαλκίδα, Λευκάδα, Ναύπλιο, Σκύρος και Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος