Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» προ των πυλών (video)

Η κακοκαιρία με την ονομασία “Μπάλλος” προβλέπεται να πλήξει τη χώρα μας από τη νύχτα της Τετάρτης, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που προβλέπεται σταδιακά την Πέμπτη να επηρεάσουν όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και έντονους ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα και βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται το Σάββατο. Άλλα χαρακτηριστικά θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, η ένταση των οποίων θα φτάσει τα 8 και πιθανώς την Παρασκευή τα 9 μποφόρ, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και έντονους ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 22, στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Όμως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος