«Ο χρυσοθήρας» του Charlie Chaplin στο Μέγαρο

Το κλασικό αριστούργημα «Ο χρυσοθήρας» του Charlie Chaplin παρουσιάζεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο Μέγαρο.

Συγκαταλέγεται στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. «Ο χρυσοθήρας» (1925), σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη του προβολή, το κλασικό αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν, εξακολουθεί να συγκινεί τις νεότερες γενιές με την αμεσότητα, την ανθρωπιά και την πικρή κοινωνική του σάτιρα. Αυτήν ακριβώς την εκδοχή έχει την ευκαιρία να  παρακολουθήσει το κοινό στο Μέγαρο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία συνοδεύει ζωντανά την προβολή της θρυλικής ταινίας στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Στο πόντιουμ, ο μαέστρος Στάθης Σούλης. «Ο χρυσοθήρας» προβάλλεται με ελληνικούς υπέρτιτλους (μετάφραση: Παναγιώτης Καλλιφατίδης, παραχώρηση του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών).

«Ο χρυσοθήρας» του Charlie Chaplin στο Μέγαρο

«Ο χρυσοθήρας»
Τυχοδιώκτες από όλες τις γωνιές της υφηλίου συρρέουν στην παγωμένη Αλάσκα, όπου επικρατεί ο «πυρετός του χρυσού». Ανάμεσά τους κι ένας αλητάκος, ο Τσάρλι, που ψάχνει κι αυτός για χρυσάφι. Θα ζήσει πολλές απογοητεύσεις, θα ρισκάρει τη ζωή του, θα στερηθεί σχεδόν τα πάντα, θα συγκρουστεί με τους σκληροτράχηλους και άξεστους χρυσοθήρες της περιοχής, αλλά στο τέλος οι προσπάθειές του να αποκτήσει πλούτη και ευτυχία θα ευοδωθούν.
Δύο σκηνές από τον «Χρυσοθήρα» παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη των κινηματογραφόφιλων: το εορταστικό δείπνο με βραστό μποτάκι και η έξοχη χορογραφία με τα καρφωμένα ψωμάκια σε δύο πιρούνια (γνωστή ως «Oceana Roll Dance»). Σχολιαστές της εποχής αναφέρουν ότι, στην πρεμιέρα της ταινίας στο Βερολίνο, το κοινό, ασυγκράτητο, χειροκροτούσε φρενιασμένα, αναγκάζοντας τον μηχανικό προβολής να σταματήσει το φιλμ, να ξανατυλίξει την μπομπίνα και να ξαναπαίξει τη σκηνή του χορού.

Σκηνοθεσία: Charlie Chaplin
Πρωτότυπη μουσική: Charlie Chaplin (1942)
Ενορχήστρωση: Timothy Brock (2007)
Διανομή: Charlie Chaplin, Georgia Hale, Mack Swain, Tom Murray κ.ά.

Τιμές εισιτηρίων
Φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 7,5 € – Ζώνη Ε: 10 € (Παιδικά, μαθητικά: 5 €) – Ζώνη Δ: 15 € (Παιδικά, μαθητικά: 8 €) – Ζώνη Γ: 20 € (Παιδικά, μαθητικά: 10 €) – Ζώνη Β: 25 € (Παιδικά, μαθητικά: 12 €) – Ζώνη Α: 30 € (Παιδικά, μαθητικά: 15 €) – Διακεκριμένη Ζώνη: 35 € (Παιδικά, μαθητικά: € 17)

Μέγαρο Μουσικής
Τηλ. 210 7282333

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος