Νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ: Όχι στη μεταφορά της Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη (ηχητικό)

Κάθετα αντίθετη στην μεταφορά της Νοσηλευτικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη, δηλώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Βασίλη Γαλάνη.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι το Νοσοκομείο είναι στενά συνδεδεμένο με την Νοσηλευτική Σχολή λέγοντας πως «το ένα βοηθά το άλλο και ότι πιθανή απομάκρυνση της θα το αποδυναμώσει. Άλλωστε ποιο περιφερειακό Νοσοκομείο δεν έχει ελλείψεις όπως για παράδειγμα Παθολόγο Ογκολόγο. Είναι ευκαιρία να έχει περισσότερη στήριξη το Νοσοκομείο για να βοηθήσει τη Σχολή. Δεν κλείνουμε σχολές σε ευαίσθητες περιοχές όπως του κεντρικού και Βόρειου Έβρου».

Μιλώντας και με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου έκανε γνωστό ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ συμφωνήθηκε να εκδοθεί ψήφισμα το οποίο να στηρίζει τα περιφερειακά τμήματα και ότι  είναι αντίθετο  στο κλείσιμο των σχολών και τμημάτων με την παράλληλη αναβάθμιση τους.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε για να γίνει αναβάθμιση του Νοσοκομείου θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί το καθεστώς του Άγονο τύπου Α, ώστε   οι θέσεις να γίνονται ελκυστικές και προτιμητέες από τους γιατρούς και αυτό έχει να κάνει με το καθεστώς των απολαβών τους αφού ακόμη ισχύουν αποφάσεις του 1998.

Ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής

Δυστυχώς η Παθολογική κλινική του Γενικού  Νοσοκομείου Διδυμοτείχου λειτουργεί σήμερα μόνο με δύο γιατρούς και με αποσπάσεις γιατρών από εφημερίες. Οι μόνιμοι ειδικοί παθολόγοι καλύπτουν τις 20 ημέρες και από  κει και μετά  τα κενά καλύπτουν 4-5 γιατροί από την Αλεξανδρούπολη.

Υπάρχει πρόβλημα δηλώνει ο κ Γαλάνης και οι λύσεις που θα δοθούν θα πρέπει να είναι μόνιμες διότι δεν είναι μόνο οι εφημερίες, αλλά και οι απλές καθημερνές κλινικές πράξεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος