Ν. Κουγιουμτζής στο Πρώτο: Θα αποκλείσουμε το 40% των πελατών- 60 % των καταστηματαρχών αδυνατούν να βγάλουν το τρίμηνο (audio)

«Θα αποκλείσουμε το 40% των καταναλωτών που είναι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι δύσκολα θα μπαίνουν στα καταστήματα. Αυτό το 40% μπαίνει στα ΜΜΜ όπου ο συνωστισμός είναι χειρότερος απ’ ό,τι στα καταστήματά μας, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα και η διασπορά είναι μηδενική. Και εξαιρούνται τα σουπερμάρκετ, όπου υπάρχει συνωστισμός αλλά πωλούνται και δικά μας είδη», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και μέλος ΔΣ ΕΣΕΕ, Νίκος Κουγιουμτζής.

«Σε λίγο καιρό τα σουπερμάρκετ θα πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη. Σε εμάς θα μπαίνουν λίγοι λίγοι, θα κάνουμε και τους αστυνομικούς στην είσοδο και αν έχουμε δύο εισόδους θα πρέπει να έχουμε 2 ανθρώπους να ελέγχουν τους πελάτες. Και αν είναι μόνος του ο καταστηματάρχης, γιατί υπάρχουν οι αυτοαπασχολούμενοι σε ποσοστό 70%, τι να πρωτοπρολάβουν αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουγιουμτζής σημείωσε ότι οι πελάτες στα εμπορικά καταστήματα μπαίνουν για λίγα λεπτά να ψωνίσουν, γι’ αυτό και το μέτρο είναι αποτρεπτικό. «Και τα πρόστιμα δεν είναι μικρά, 5000€ και αναστολή 15 ημερών λειτουργίας του καταστήματος. Και από την άλλη υποκαθιστούμε εμείς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς να πληρωνόμαστε. Κάποια μέτρα στήριξης δεν ακούσαμε. Από αρχές του χρόνου, αρχίζουμε τώρα να πληρώνουμε τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί».

Επεσήμανε, ότι παρότι διανύουμε εκπτωτική περίοδο τα πράγματα στην αγορά είναι ακίνητα. «Σεβόμαστε τα οποιαδήποτε υγειονομικά μέτρα, αλλά τώρα υπάρχει μια τρομακτική δυσκολία. Το 60% των συναδέλφων μας απαντά σε έρευνες ότι αδυνατεί να βγάλει το τρίμηνο, το 40% μας απαντά ότι έχει ρευστότητα για έναν μήνα».

Πρέπει επειγόντως, οι ανεμβολίαστοι να οδηγηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα, υπογράμμισε ο κ. Κουγιουμτζής. «Είναι μονόδρομος για να σώσουμε την κοινωνία, την οικονομία, να ατενίσουμε το μέλλον με ένα αισιόδοξο βλέμμα. Είμαστε σε περίοδο εκπτώσεων που θέλαμε να πάρουμε κάποιες ανάσες, ύστερα από 10ετή κρίση, την πανδημία, την ακρίβεια που έχει ψαλιδίσει κατά πολύ το προς κατανάλωση διαθέσιμο εισόδημα, έχουμε τα νέα μέτρα. Φαίνεται ότι στο άγχος της η πολιτεία να μπορέσει να οδηγήσει τους ανεμβολίαστους στα εμβολιαστικά κέντρα, πάλι πληρώνουμε το μάρμαρο εμείς, οδηγούμαστε πάλι σε ένα μίνι lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος