Μεξικό: Ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα λείψανα σε 45 σακούλες – Η σχέση τους με αγνοούμενους εργαζόμενους σε τηλεφωνικό κέντρο

Ανθρώπινα λείψανα ανακαλύφθηκαν σε 45 σακούλες στο δυτικό Μεξικό και φαίνεται ότι σχετίζονται με μια περίεργη υπόθεση με αγνοούμενους υπαλλήλους τηλεφωνικού κέντρου, δήλωσαν οι εισαγγελείς της πολιτείας.

Η εισαγγελία του Χαλίσκο δήλωσε ότι τα λείψανα που βρέθηκαν στο δήμο Ζαποπάν υποβάλλονται ακόμη σε ιατροδικαστικές εξετάσεις για την επίσημη ταυτοποίηση των σορών. “Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, τα ευρήματα συμπίπτουν με τα φυσικά χαρακτηριστικά ορισμένων εκ των νεαρών ατόμων που αναζητούνται“, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι αρχές έκαναν την ανακάλυψη σε μια χαράδρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας Χαλίσκο, Γκουανταλαχάρα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο ερευνών για επτά εργαζόμενους σε τηλεφωνικό κέντρο ηλικίας 20 και 30 ετών που είχαν εξαφανιστεί. Ένα όγδοο άτομο, που ενδεχομένως συνδέεται με την ομάδα, αγνοείται επίσης.

Την Τρίτη, η υπουργός Ασφαλείας Ρόζα Ικέλα Ροντρίγκεζ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι στο κέντρο “πραγματοποιούσαν κάποιου είδους απάτη με ακίνητα και κάποιο είδος τηλεφωνικού εκβιασμού“.

Οι αρχές εργάζονται για να προσδιορίσουν σε πόσα άτομα ανήκουν τα λείψανα στις σακούλες, τις ταυτότητές τους, και πώς πέθαναν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα λείψανα ανήκουν τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Το γραφείο του εισαγγελέα της πολιτείας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η ανακάλυψη έγινε μετά από πληροφορία.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος