«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2

Τη συναρπαστική μίνι σειρά εποχής, παραγωγής Αγγλίας (BBC), «Μεγάλες προσδοκίες» (Great expectations), που βασίζεται στο ομότιτλο αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, και απέσπασε τέσσερα βραβεία ΕΜΜΥ και τρία BAFTA, θα απολαύσετε στην ΕΡΤ2, την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 21:00.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2

Μίνι σειρά εποχής, τριών (3) επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2011

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ

Σενάριο: Σάρα Φελπς (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς)

Παίζουν: Ντάγκλας Μπουθ, Τζακ Ροθ, Τζίλιαν Άντερσον, Ρέι Γουίνστον, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πολ Ρις, Βανέσα Κίρμπι, Μαρκ Άντι, Χάρι Λόιντ, Σον Ντούλι, Τομ Μπερκ, Πολ Ρίτερ, Σούζαν Λιντς, Κλερ Ρίσμπρουκ, Περντίτα Βικς, Φράνσις Μπάρμπερ

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, «Μεγάλες προσδοκίες», γραμμένο το 1860- 1861, αποτελεί την πιο σκοτεινή ερωτική ιστορία όλων των εποχών.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2Το 2011, η Σάρα Φελπς, σε μια νέα προσαρμογή του μυθιστορήματος, δημιουργεί μια σειρά τριών ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής BBC.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2Στην τηλεοπτική διασκευή του έργου παρακολουθούμε το επικό ταξίδι του Πιπ από τα παιδικά του χρόνια ώς την ενηλικίωσή του, με κεντρικό άξονα τις σχέσεις του με τον τρομακτικό Μάγκουιτς, τη χειριστική δίδα Χάβισαμ και την όμορφη αλλά ψυχρή και απόμακρη Εστέλα.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2Απρόσμενες αλήθειες που κρύβονται πίσω από τα φαινόμενα, καθώς και παλιά μυστικά, συνθέτουν την πλοκή και κινούν τα νήματα της ζωής των ηρώων. Ο έρωτας που μένει ανικανοποίητος, η φιλία, η μοίρα, η κοινωνική ανέλιξη, η αρρώστια, ο θάνατος, η λύτρωση, αποδίδονται με ρεαλισμό και χιούμορ, μέσα από συνταρακτικές δραματικές σκηνές αλλά και ξεκαρδιστικές κωμικές, που διαδέχονται οι μεν τις δε, δημιουργώντας μια μνημειώδη σύνθεση.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2Η μίνι σειρά απέσπασε το 2012 τέσσερα βραβεία ΕΜΜΥ για σειρά Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης και τρία βραβεία BAFTA.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2

Επεισόδιο 1ο Μια τρομακτική συνάντηση στους βάλτους μ’ έναν δραπέτη και το κάλεσμα από τη μυστηριώδη Μις Χάβισαμ αλλάζουν τη ζωή του ορφανού Πιπ για πάντα. Τολμά να πιστέψει πως θα μπορούσε να έχει ένα άλλο μέλλον, πέρα από τους βάλτους -ένα μέλλον που να συνδέεται μ’ αυτό της όμορφης Εστέλα.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2Επεισόδιο 2ο Ο Πιπ αρχίζει τη νέα του ζωή σαν τζέντλεμαν στο Λονδίνο, αποκτώντας γρήγορα ακριβά γούστα και μεγάλα χρέη.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2Ερωτεύεται με πάθος την Εστέλα και κυκλοφορεί μαζί της στην πόλη. Καθώς πλησιάζουν τα γενέθλιά του, όπου θα κλείσει τα είκοσι ένα χρόνια, ο Πιπ περιμένει να φανερωθεί ο ευεργέτης του και οι προθέσεις του.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2Επεισόδιο 3ο (τελευταίο) Ο Πιπ δεν θέλει καμία σχέση με τον Μάγκουιτς και σπεύδει στο αρχοντικό της  Μις Χάβισαμ, για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μαζί της. Εκεί μαθαίνει πως μπορεί να χάσει την Εστέλα για πάντα. Πίσω στο Λονδίνο μαθαίνει ότι η ποινή του Μάγκουιτς, όταν γυρίσει πίσω από την Αυστραλία, θα είναι η κρεμάλα και ο Πιπ πρέπει να τον βοηθήσει να δραπετεύσει.

«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2 «Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2«Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2 «Μεγάλες προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος