ertnews.gr

Με «Λούφα και παραλλαγή» ρίχνει αυλαία το 6ο Αthens Open Air Film Festival (video)

12/09 14:04
Με «Λούφα και παραλλαγή» ρίχνει αυλαία το 6ο Αthens Open Air Film Festival (video)

Η ταινία «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη προβάλλεται τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην τελετή λήξης του 6ου Αthens Open Air Film Festival, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Με «Λούφα και παραλλαγή» ρίχνει αυλαία το 6ο Αthens Open Air Film Festival (video)

Η ταινία, που αναδείχθηκε ως η καλύτερη ελληνική ταινία των τελευταίων 40 χρόνων (1976-2016) στην ψηφοφορία του αθηνόραμα.gr, προβάλλεται σε μια τιμητική βραδιά, στην αίθουσα «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, παρουσία των συντελεστών της, στο πλαίσιο της τελευταίας για φέτος προβολής του Athens Open Air Film Festival.

Η «Λούφα και παραλλαγή» του Νίκου Περάκη, παραγωγής 1984 και βραβευμένη ως καλύτερη ταινία για την ίδια χρονιά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, διατηρεί όλη τη φρεσκάδα της, χάρη στον τρόπο που προσέγγισε τις κωμικοτραγικές περιπέτειες των ηρώων της, των φαντάρων δηλαδή που υπηρετούσαν στην Τηλεόραση των Ενόπλων Δυνάμεων τον καιρό της Χούντας. Το σενάριο, άλλωστε, του Περάκη (επίσης βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) έχει έντονο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, μιας και ο σκηνοθέτης όντως υπηρέτησε στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, στην οποία υπαγόταν ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός.

Η ταινία χάρισε στο ελληνικό σινεμά αλησμόνητους χαρακτήρες όπως ο συνονόματος με τον δικτάτορα στρατιώτης Παπαδόπουλος (Νίκος Καλογερόπουλος), ο γραφίστας Λάμπρου (Γιώργος Κιμούλης), ο οδηγός Μπαλούρδος (Τάκης Σπυριδάκης) ή ο  καθηγητής αγγλικών Τζον Παπαλούκας (Δημήτρης Πουλικάκος). Να σημειωθεί ότι πέρα από το ερμηνευτικό καστ, πίσω από τις κάμερες της ταινίας συναντάμε μια πραγματική «all star» ομάδα του νέου Ελληνικού Κινηματογράφου: Γιώργος Πανουσόπουλος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιώργος Τριανταφύλλου, Βασίλης Κατσούφης, Σταύρος Καπλανίδης κ. ά.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει party με live μουσική από το «Yiannis Kassetas Group».


INFO

“Λούφα και παραλλαγή”
Κινηματογράφος Λαΐς

Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 20.30 μμ.

Ώρα προσέλευσης: 20.00 μ.
Είσοδος ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάνια Καψάλη, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης
Διάρκεια: 99′

Οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr και με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version