Macquarie University: Φωτογραφική έκθεση για τη φιλανθρωπική δράση Έλληνα ιερέα σε προάστιο του Σύδνεϋ

Φωτογραφική έκθεση παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Πανεπιστήμιο Macquarie, με θέμα την δράση ενός Έλληνα ιερέα σε κεντρικό προάστιο του Σύδνεϋ, με απήχηση πολύ πέραν των ορίων της ελληνικής παροικίας.

Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Ζορμπαλά, ο οποίος για περισσότερα από 30 χρόνια υπηρετεί ως ιερατικώς προϊστάμενος στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Newtown και έχει καθιερώσει την προσφορά γευμάτων σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η γνωστή ομογενής φωτογράφος Έφη Αλεξάκη, η οποία συγκινήθηκε από το έργο του πατρός Νεκταρίου, προσπάθησε να το αναδείξει μέσα από τον φακό της.

Οι φωτογραφίες της αποτελούν μέρος ομαδικής έκθεσης που λειτουργεί στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Macquarie University Art Gallery. Εκτός από την κυρία Αλεξάκη, συμμετέχουν, επίσης, οι ομογενείς φωτογράφοι Maryanne Χριστοδούλου, Ειρήνη Κόνομου, Γιάννης Δραμιτινός και Τρύφωνας (Tom) Ψωμότραγος.

Μιλώντας στο SBS Greek η Έφη Αλεξάκη τόνισε την συγκίνησή της για την πρωτοβουλία τους πατρός Νεκταρίου, τους συνεργάτες του, αλλά και το αίσθημα της κοινότητας που έχει αναπτυχθεί. Σύμφωνα με την μαρτυρία της, στην αρχή, πριν τρεις δεκαετίες, την βοήθεια δέχονταν άτομα ελληνικής καταγωγής. Σήμερα όμως προσέρχονται άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 18 Ιουνίου. Επιμελητής είναι ο ιστορικός ερευνητής Λέοναρντ Γιανιζέφσκι.

Πηγή: SBS Greek
Φωτογραφία: Effy Alexakis

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος