Μ. Βολουδάκης: Ευκαιρία για τα Χανιά η αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Σούδας

«Η αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Σούδας, δημιουργεί και ευκαιρίες ανάπτυξης για τα Χανιά», επισημαίνει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης.

Συνεχίζοντας προσθέτει: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν σε αναβάθμιση της σημασίας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα. Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη βάση της Σούδας, καθιστά το γεγονός αυτό σαφές εντός και εκτός της χώρας. Τα ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, οι ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η προβληματική προς όλες τις κατευθύνσεις συμπεριφορά της Τουρκίας, αναγκάζουν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν πολλές από τις ως σήμερα σταθερές του σχεδιασμού τους».

Το αυξημένο ενδιαφέρον των συμμάχων για τη Σούδα, εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, υποστηρίζει ο κ. Βουλουδάκης, αφού συνδυάζεται με τη διαπίστωση ότι Τουρκία δεν είναι πια αυτό που στο παρελθόν οι σύμμαχοι χαρακτήριζαν ο «Σταθερός Σύμμαχος» (“Staunch Ally”) . Η επίσκεψη Πομπέο στη Σούδα πρέπει για αυτό το λόγο να χαιρετισθεί από κάθε πολίτη που έχει αντίληψη της θέσης και των αναγκών της πατρίδας μας.

“Ταυτόχρονα – τονίζει – οι νέες απειλές που διαμορφώνονται στην περιοχή αναγκάζουν τις ένοπλες δυνάμεις μας να στρέφονται και προς νότον, οδηγώντας από άλλο δρόμο και πάλι σε αναβάθμιση της Σούδας. Η τουρκική απειλή δεν εξαντλείται πλέον στο Αιγαίο, αλλά εκτείνεται ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικότερα νότια της Κρήτης. Λαμβάνοντας υπ’όψιν αυτό το δεδομένο, η ήδη αποφασισθείσα αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων, προβλέπει αναβάθμιση των υποδομών του Ναυστάθμου της Σούδας, με σκοπό στο μέλλον να μπορεί να ναυλοχεί εκεί έως και ο μισός στόλος”.

“Πέραν της εθνικής σημασίας όλων των ανωτέρω δεδομένων, υπάρχει και μια τοπική διάσταση”, αναφέρει ο κ. Βολουδάκης σημειώνοντας: “Η αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συμμαχικών και εθνικών, δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα Χανιά. Η κατασκευή των σχετικών υποδομών, θα δώσει δουλειά σε ντόπιες τεχνικές εταιρείες. Η ενισχυμένη παρουσία εθνικών και συμμαχικών δυνάμεων, θα προκαλέσει πρόσθετη ζήτηση για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι ανάγκες του επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης μερικών από τα έργα υποδομών και εκτός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος