Live συναυλία του μουσικού συνόλου Sòlastas στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου»

Στο πλαίσιο του κύκλου «Συναυλίες στο Τρίτο», το μουσικό σύνολο Sòlastas παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 19:00, στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ. Πρόκειται για μια συναρπαστική εξερεύνηση σε μουσικά σταυροδρόμια, εκεί όπου η παραδοσιακή μουσική συναντά την ηλεκτροακουστική, αλλά και μέσω του αυτοσχεδιασμού.

Οι Sòlastas παίζουν τραγούδια και σκοπούς από τον Βορρά (Ιρλανδία, Σκοτία, Σουηδία, Λαπωνία, Νορβηγία), αλλά και από τα Απαλάχια Όρη, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, το Αφγανιστάν, την Καταλανία και την Πορτογαλία.

Οι Sòlastas, που στα σκοτσέζικα γαέλικα σημαίνει «φωτισμένος», παίζουν world music, κυρίως τραγούδια στην αγγλική και γαέλικη (κέλτικη) γλώσσα από Ιρλανδία, Σκοτία, αλλά και σαμανικούς σκοπούς από τη Λαπωνία, παραδοσιακή μουσική από τη Σουηδία, τα Απαλάχια Όρη, τη γυναικεία παράδοση του Χεράτ (Καμπούλ), το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, τη θρησκευτική μεσαιωνική παράδοση της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Καταλονίας, καθώς και τη μουσική των Βαλκανίων σε δικές τους ενορχηστρώσεις, βασισμένες στο ύφος του κάθε είδους.

Η μπάντα ξεκίνησε ως ντουέτο το 2011 με το όνομα «Labrini Gioti & George Tsimbouksis Project», μέχρι το 2013 που ενώθηκαν με τον Αντώνη Πανταζή και ξεκίνησαν τους αυτοσχεδιασμούς και τα live με ηλεκτροακουστικό ήχο πάνω σε παραδοσιακές μουσικές που ήδη έπαιζανAπό το 2014,  είναι  συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ Κέλτικης Μουσικής.

Το μουσικό σύνολο Sόlastas αποτελείται από τους μουσικούς: Λαμπρινή Γιώτη (φωνή, πιάνο, νικελχάρπα, shrutti, σαμάνικο τύμπανο), Γιώργο Τσιμπουξή (μπουζούκι, κιθάρα, μαντόλα), Αντώνη Πανταζή (ιρλανδικό μαντολίνο), Χάρης Κελλάρη (μπάσο, soundscapes), Ορέστη Γαργουλάκη (φλάουτο, φλογέρες).

Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος

Παρουσίαση: Κάτια Μάντζαρη

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito

Η είσοδος για το κοινό, που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη συναυλία στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου», στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή (Λ. Μεσογείων 432), είναι με κράτηση θέσεων.

Για κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση trito@ert.gr

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Live συναυλία του μουσικού συνόλου Sòlastas στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου»

Info

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, ώρα 19:00

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

«Μουσικά σταυροδρόμια»

Live συναυλία του μουσικού συνόλου Sòlastas

Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ

Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος