Λίβανος: Μαθητική εξέγερση, μετά την αποκάλυψη, ότι ο καθηγητής «Κοινωνική Αγωγή» παρενοχλούσε τις σπουδάστριες του

Εκατοντάδες σποουδαστές,  στο Λύκειο  «George Sarraf», στην Τρίπολη του βόρειου Λιβάνου, ξεσηκώθηκαν, ζητώντας την τιμωρία ενός καθηγητή, αφού μια από τις μαθήτριες του, έκανε ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, στην οποία τον κατηγορούσε, για παρενόχληση.

Σπουδαστές και σπουδάστριες συγκεντρώθηκαν,  μπροστά στο σχολείο, φωνάζοντας συνθήματα υποστηρίζοντας τους «επιζώντες» της παρενόχλησης και ζητώντας λογοδοσία, για τον κατηγορούμενο για παρενόχληση καθηγητή. Εισέβαλαν ακόμη και στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου, γιατί τον θεώρησαν «συνένοχο», επειδή  δεν άκουσε τις μαθήτριες, όταν του παραπονέθηκαν.

Στο Twitter, διαδόθηκαν μαρτυρίες από μαθήτριες, για την παρενόχλησή τους από τον καθηγητή, και για το πώς αντιμετωπίζει την άρνησή τους, με χαμηλότερους βαθμούς.

Μία από τις αναρτήσεις των μαθητριών, ανέφερε ότι ο καθηγητής, της «αγωγής του πολίτη και των ανθρώπινων αξιών»,στο λύκειο  δίδασκε σε μια τάξη για κορίτσια σχετικά με τα ήθη και το σεβασμό. Στη συνέχεια, ο καθηγητής, ζήτησε από τις μαθήτριες, να βγάλουν μια φωτογραφία δίπλα το. ¨οταν κάποιες από αυτές του αρνήθηκαν, τις απείλησε ότι, θα μειωθεί η βαθμολογία τους.

Ο καθηγητής απευθύνθηκε σε μια συγκεκριμένη μαθήτρια  με προσβλητικά λόγια και της είπε: «Αξιόφρονα ζώο, σώπα.» Όταν οι σπουδάστριες του απάντησαν, εκείνος τους είπε: “Θέλετε να σας πατήσει το σπαθί». Και οταν μια  μαθήτρια  ζήτησε να πάει στο μπάνιο και εκείνος απάντησε: «Πρακτικά στη γωνία.”

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας, Λίβανος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος