Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Νικολάου στον ολοκληρωμένο, ομώνυμο ναό στο Γκράουντ Ζίρο

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, 5 και 6 Δεκεμβρίου, ο εσπερινός και η θεία λειτουργία με την ευκαιρία της γιορτής του ομώνυμου αγίου στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα «Αναμνήσεις», οι ομογενείς είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον πλήρως ολοκληρωμένο ναό, χωρίς σκαλωσιές και περιορισμούς. 

Σημειώνεται ότι ο ιερός ναός που κατασκευάστηκε στη θέση του προηγουμένου που ισοπεδώθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είναι κατασκευασμένος ολόκληρος από πεντελικό μάρμαρο, πάνω στο οποίο αναδεικνύονται μοναδικά οι αγιογραφίες που φιλοτέχνησε ο πατέρας Λουκάς, μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.  Στον ναό είχαν ήδη πραγματοποιηθεί οι τελετές των θυρανοιξίων και των εγκαινίων οι οποίες είχαν λάβει χώρα τον περασμένο χρόνο, όταν  ο ναός ήταν ημιτελής.

Στις τελετές παρέστησαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας, δωρητές και ευεργέτες του ναού, οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου με επικεφαλής τον Μιχάλη Ψαρό.

Η πρώτη Θεία Λειτουργία προβλήθηκε στα τοπικά και παναμερικανική εμβέλειας μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρθηκαν στο ιστορικό γεγονός, στον αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα που ανέλαβε την ανακατασκευή αλλά και τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις οι οποίες χρειάστηκε να ξεπεραστούν. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Anamniseis.net)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος