Ξεκινούν 22 Μαρτίου οι υποβολές για τις Δράσεις “Πράσινη μετάβαση Μμε”

Προκηρύχθηκε η “Δέσμη Δράσεων Πράσινη Μετάβαση Μμε”, προϋπολογισμού 700.000.000 €,  η οποία πριμοδοτεί ενέργειες που αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, κυκλικής οικονομίας και υιοθέτησης καθαρών πηγών ενέργειας με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων/υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.

Η Δέσμη χωρίζεται σε δύο δράσεις:

1. Πράσινος Μετασχηματισμός Μμε: αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν τουλάχιστον τρείς (3) ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται έως 40% – έκτος από τις ειδικές περιπτώσεις των οποίων τα ποσοστά περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση. Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 200.001€ έως και 1.000.000€

2. Πράσινη Παραγωγική επένδυση Μμε: αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν τουλάχιστον δύο (2) ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται έως 40% και δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 30.000€ έως και 200.000€

Η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή.

Ημερομηνία έναρξης υποβολών: Τετάρτη 22/03/2023 και ώρα 12:00 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά κατηγορία Περιφέρειας, εφόσον παραμένουν σε ισχύ οι σχετικοί κανονισμοί χορήγησης των κρατικών ενισχύσεων (651/2014, 1407/2013), προσαυξημένου κατά 20% ανά Κατηγορία Περιφέρειας. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΚΕ.

Την τρέχουσα περίοδο είναι ανοικτές προς υποβολή πολλές δράσεις. Για περισσότερα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που προβάλλονται όλα τα νέα προγράμματα: www.espa.gr.

Πηγή: www.espa.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος