ertnews.gr

Κοζάνη: Αποφασιστική η συνδρομή του Συμπαραστάτη του Πολίτη στο Δήμο

15/03 12:01
Κοζάνη: Αποφασιστική η συνδρομή του Συμπαραστάτη του Πολίτη στο Δήμο

Σε τουλάχιστον 29 περιπτώσεις παρενέβη ο Συμπαραστάτης του Πολίτη στο Δήμο Κοζάνης, με τις μισές από αυτές τις περιπτώσεις να έχουν ήδη επιλυθεί. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης η Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Κατερίνα Τσιοπάνου.

Η ίδια σημείωσε πως ο Συμπαραστάτης ασχολείται αποκλειστικά με την κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, δηλαδή με πράξεις ή παραλείψεις του Δήμου κατά παράβαση της υποχρέωσης του που απορρέει από το Νόμο ή γενική αρχή. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η μη δίκαιη μεταχείριση, οι διακρίσεις, η κατάχρηση εξουσίας, η παράλειψη οφειλόμενης απάντησης, η άρνηση παροχής πληροφοριών και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Η κ. Τσιοπάνου σημείωσε πως ο συμπαραστάτης λειτουργεί στην ουσία ως ανεξάρτητη αρχή, με στόχο να βρει μια συμβιβαστική λύση κοινά αποδεκτή από τα αντιμαχόμενα μέρη. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον συμπαραστάτη Δευτέρα – Πέμπτη 8:30 – 11:30, στο Δημαρχείο, Πλατείας Νίκης 1 , ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν στο Τηλ. 24610.50361.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version