“Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη” – Επανέναρξη παραστάσεων από τον Οκτώβριο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»

Με  αίσθημα ευθύνης και με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να απουσιάζει από τη ζωή μας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανακοινώνει την επαναλειτουργία του «ΘΕΑΤΡΟΝ» και την επανέναρξη των παραστάσεων του έργου «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη», από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

H παράσταση, που χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «μάθημα ελληνικής ιστορίας επί σκηνής», διεκόπη απότομα, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Ξεκινά ξανά από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με τηλεφωνική προπώληση στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: 212 254 0300.

“Το θέατρο αποτελεί μια ζωντανή διάδραση μεταξύ κοινού και ηθοποιών. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και με συστηματική απολύμανση των χώρων, θα δίνει τη δυνατότητα ξανά στους θεατές να παρακολουθήσουν με ασφάλεια την παράσταση και να γίνουν κοινωνοί αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, χάρη στην προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του, είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα νωπού αέρα, το οποίο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστά τον αέρα σε όλους τους χώρους με φρέσκο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον”.

“Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη” – Επανέναρξη παραστάσεων από τον Οκτώβριο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο της Μιμής Ντενίση, «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη», είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel και αποτελεί συνέχεια του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που συγκλόνισε τους θεατές. Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί τη συνέχεια της ζωής των ηρώων της πρώτης παράστασης, οι οποίοι επέζησαν της Μικρασιατικής Καταστροφής και προσπάθησαν να αρχίσουν από την αρχή στη νέα τους πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη.

Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας  και πολλών νέων χαρακτήρων την περίοδο από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι την αρχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούργια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες.

“Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη” – Επανέναρξη παραστάσεων από τον Οκτώβριο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Τηλεφωνικά στο 212 254 0300
  • Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «ΘΕΑΤΡΟΝ»Πειραιώς 254, Ταύρος
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος