ertnews.gr

Καβάλα: Το όραμα των νέων για τους Φιλίππους

16/08 13:09
Καβάλα: Το όραμα  των νέων για τους Φιλίππους

Τη δεύτερη συνάντησή της οργανώνει η ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” αύριο (Τετάρτη) στις 6.30 το απόγευμα στο αναψυκτήριο του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων.

Νέοι άνθρωποι από την περιοχή, νέοι επιστήμονες, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την κατάρτιση μια πρότασης για ένα ολιστικό μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής των Τενάγειων και Παρατενάγειων Δήμων, το λεγόμενο “Philippi National Park”.
«Είμαστε νέοι, αγαπούμε τον τόπο μας και θέλουμε να επιστρέψουμε σ’ αυτόν την ενέργειά μας, την εργασία μας, τις γνώσεις που αποκτήσαμε και για τις οποίες οι γονείς μας αγωνίστηκαν» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, η εκπρόσωπος της ομάδας Γεύση Τσουρουκίδου.
Κατά τη πρώτη της συνάντηση η ομάδα κατάφερε να συσπειρώσει 60 νέους επιστήμονες της περιοχής Καβάλας, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Δράμας και Αμφίπολης, επιστήμονες από τους ερευνητικούς φορείς του ΓΕΩΤΕΕ, του ΙΝΑΛΕ, του ΤΕΕ, του συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του συλλόγου Γεωπόνων, εκπροσώπους των Αναπτυξιακών Εταιριών Καβάλας και Δράμας και της Αντιπεριφέρειας Αγροτικής Ανάπτυξης. Άλλοι 100 νέοι επιστήμονες και φίλοι της ομάδας παρακολούθησαν ενεργά όλη την συνάντηση με live streaming μέσω διαδικτύου.
Η ομάδα είναι ανοικτή για κάθε νέο που επιθυμεί να προσθέσει σ’ αυτήν την πρωτοβουλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version