Καβάλα: Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Αρχαία Εγνατία

Ολοκληρώθηκε χθες στην καβάλα η πεζοπορική εξερεύνηση πάνω στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας από την διεπιστημονική ομάδα του έργου Via Egnatia στο πλαίσιο της πεζοπορικής πολιτιστικής διαδρομής από το Δυρράχιο ως την Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και την επόμενη χρονιά η πεζοπορία θα συνεχιστεί μέχρι την Αλεξανδρούπολη ενώ το 2019 θα καταλήξει στην Κωνσταντινούπολη όπου και ολοκληρώνεται. Οι 45 καθηγητές και φοιτητές από τη Βενετία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στην πόλη της Καβάλας, συναντήθηκαν με την δήμαρχο κ. Τσανάκα ενώ είχαν μία πολύωρη συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημοσθένη Τουλκίδη και ακολούθησε συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Τουλκίδης σημείωσε ότι το πρόγραμμα έχει ως στόχο την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και την μεγάλη σημασία της παλιάς Εγνατίας Οδού για την Καβάλα και την χώρα μας γενικότερα. Από πλευράς του ο αντιπρόεδρος του προγράμματος Auro Micaelon, ανέφερε ότι ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, γιατί οι Καβαλιώτες τους καλωσόρισαν με ενθουσιασμό, ευχόμενος να συνεργαστούν στο μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος