Καβάλα: Ιερέας έκλεβε εκκλησιαστικά αντικείμενα από ναούς

Ένας 34χρονος εφημέριος σε ναό της περιοχής είναι ο δράστης υπεξαίρεσης εκκλησιαστικών αντικειμένων από δύο εκκλησίες του νομού Καβάλας και μια μονή στο νομό Ιωαννίνων.

Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα από το 1997 έως τις αρχές του 2016 αφαίρεσε 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, αποτμήματα λειψάνων Αγίων, ένα Ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σπίτια του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αντικείμενα, καθώς επίσης ένα Ευαγγέλιο, μια ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.
Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ ένα Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες Αγίων και δεκατρία εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.
Σε βάρος του ιερέα σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος