Καρδίτσα: Συναυλία – Συλλαλητήριο για αντιπλημμυρικά έργα και ενάντια στα αιολικά

Καρδίτσα: Συναυλία – Συλλαλητήριο για αντιπλημμυρικά έργα και ενάντια στα αιολικάΔεκάδες καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στην κατασκευή αιολικών στα Άγραφα και υπέρ της υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων σε συναυλία – συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Παυσίλυπου.

Σήμερα το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βασίλης Ελευθερίου εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα υπογράμμισε:

“Το Συντονιστικό Αγώνα Αγράφων μαζί με τις επιτροπές πληγέντων Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά, διοργανώνουμε μεγάλο Συλλαλητήριο- Συναυλία με τοπικούς και γνωστούς καλλιτέχνες.
Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον νομό μας, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο, στο οδικό δίκτυο και στις μονάδες δημόσιας υγείας, ήταν αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ολοκληρωμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ). Οι εργασίες που ξεκίνησαν ήδη στον Τύμπσνο, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών προμηνύουν τεράστιες καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ η μαζική γεωλογική αλλοίωση μεγάλων δασικών εκτάσεων και βουνοκορφών με την διάνοιξη δεκάδων χιλιομέτρων δρόμων πρόσβασης, δημιουργούν νέους κινδύνους έντονων πλημμυρικών φαινομένων για το νομό.
Κι όλα αυτά αγνοώντας προκλητικά τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και αντιμετωπίζοντάς τις με οξυμένη καταστολή και διώξεις.
Αντίθετα, για όλες εκείνες τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την αειφορία και την προστασία του δεν γίνεται καν λόγος, αφού τέτοιες παρεμβάσεις δεν είναι ανταποδοτικές για το κεφάλαιο. Η δασοπροστασία έχει από χρόνια εγκαταλειφθεί και κάθε χρονιά η χώρα μας μετράει χιλιάδες στρέμματα καμένων δασών, με τελευταία την τεράστια πυρκαγιά στην Κορινθία. Αντίθετα η δασοκτονα πολιτική παραδίδει ότι απέμεινε από τα δάση προς αξιοποίηση στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Η αντιπλημμυρική προστασία είναι ανύπαρκτη με επιφανειακές παρεμβάσεις, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα έζησε με δραματικό τρόπο κι ο νομός μας της περασμένη χρονιά. Ας αναρωτηθεί κανείς για το μέγεθος της καταστροφής αν οι σχεδιασμοί εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα Άγραφα πάρουν σάρκα και οστά”.

Η κ. Ρίτσα Πέτσα, εκ μέρους του παραρτήματος Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ανέφερε: Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην επιχειρούμενη εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην περιοχή των Αγράφων, απαιτούμε έργα αντιπλημμυρικά και όχι αιολικά, όπως οι καταστροφές του περασμένου Σεπτέμβρη έδειξαν ως επιτακτική ανάγκη, αλλά και για δικαιώματα των καλλιτεχνών και στήριξή τους για όλο το περασμένο διάστημα κατά το οποίο ουσιαστικά βρισκόμασταν στην κυριολεξία στην ανεργία.
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι συμμετέχουν με τον οποιοδήποτε τρόπο στην πρωτοβουλία αυτή.
Όλοι την Κυριακή στην πλατεία Παυσιλύπου στις 20:30″.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος