Κ. Υφαντής στο Πρώτο: Να μην “τουρκοποιηθεί” η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ (audio)

Πολύ σημαντικό σχήμα συνεργασίας, χαρακτήρισε την Τετραμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ για την ενέργεια, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Υφαντής, στην κατεύθυνση απεξάρτησης της Ευρώπης από τη ρωσική αγορά.
Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Ναι μεν, αλλά” και την Ευαγγελία Μπαλτατζή, όλα ξαναμπαίνουν στο τραπέζι όπως και η βιωσιμότητα του αγωγού EastMed, παρά τις αμερικανικές επιφυλάξεις.
Το μεγάλο ζήτημα, τόνισε, είναι αν και κατά πόσο μπορεί σταδιακά η Τουρκία να έρθει πιο κοντά προς αυτή τη συνεργασία και πώς θα αντιμετώπιζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το Ισραήλ;

Σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού σε αυτή τη συγκυρία, έκανε λόγο για μια λεπτή ισορροπία προκειμένου να μην “τουρκοποιηθεί” η επίσκεψη, να προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα, να τεθεί το ζήτημα του “τριγώνου” Ουάσιγκτον-Αθήνας-Άγκυρας και την ίδια στιγμή οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις να έχουν τη δική τους αυτόνομη δυναμική και στρατηγική ποιότητα πέρα από την Τουρκία. Είναι μια δύσκολη εξίσωση πολύ περισσότερο τώρα, σμείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος