Κ. Κουβελιώτης: H EE χάνει έναν ακόμα συνομιλητή μετά τις Ιταλικές εκλογές (audio)

Η “μπότα της Ευρώπης” έχει αχίλλειο πτέρνα. Πρόκειται για το πρωτοσέλιδο της Gardian που επικαλέστηκε ο κ. Κυριάκος Κουβελιώτης Καθηγητής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Universitΰ Telematica Internazionale UniNettuno της Ρώμης, για να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας από τις ιταλικές εκλογές για την Ενωμένη Ευρώπη.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή “Αναμενόμενα και Μη” με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Κουβελιώτης επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Ιταλία θα διέλθει μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης καθώς εκτιμάται ότι το πολύπλοκο εκλογικό σύστημα δεν έχει επιλεχθεί τυχαία από τους Ιταλούς. Θεωρείται παραδοσιακά ένα αντίδοτο στο να μην επαναληφθεί ένας δεύτερος Μουσολίνι. Ωστόσο στην παρούσα συγκυρία η αβεβαιότητα αυτή έρχεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα καθώς δεν θα προσδώσει αυτή την ενδυνάμωση που αναμενόταν στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το ιταλικό σύστημα είναι τόσο ανοιχτό με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται και πολλές εκπλήξεις ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πάντως ο κ. Κουβελιώτης εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτικός ως προς το που τελικά θα οδηγήσει η πολιτική αυτή αβεβαιότητα στην Ιταλία με δεδομένο όπως είπε χαρακτηριστικά ότι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι οι Ιταλοί λένε συνήθως περισσότερα από αυτά που κάνουν.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος