ertnews.gr

Ιστορική νίκη η Βόρεια Ιρλανδία, αντίο στο Euro λέει η Ουκρανία (video)

16/06 21:08
Ιστορική νίκη η Βόρεια Ιρλανδία, αντίο στο Euro λέει η Ουκρανία (video)

Την πρώτη της νίκη σε τελική διοργάνωση Euro πέτυχε η Βόρεια Ιρλανδία που κέρδισε με 2-0 την Ουκρανία η οποία χωρίς βαθμό και 0-4 τέρματα μετά από δύο παιχνίδια λέει αντίο στο Euro 2016.

Τα τέρματα των Βορειοιρλανδών πέτυχαν ο ΜακΌλεϊ στο 46’ και ο ΜακΓκιν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μέτριο ως κακό από πλευράς θεάματος το πρώτο μέρος με ελάχιστες καλές στιγμές στις δύο εστίες. Στο 49’ η Βόρεια Ιρλανδία πήρε θέση οδηγού στο ματς όταν ο Μακόλεϊ με κεφαλιά νίκησε τον Πιατόφ για το 1-0. Η βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έγινε χαλάζι με αποτέλεσμα ο ρέφερι Πάβελ Κράλοβετς να διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση στο 58’. Με την επανέναρξη του αγώνα οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Κοβαλένκο αστόχησε σε δύο περιπτώσεις (71’, 77’).

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (96’) η Βόρεια Ιρλανδία προκάλεσε «έμφραγμα» στην Ουκρανία καθώς πέτυχε το τελικό 2-0 με τον ΜακΓκιν, αποτέλεσμα που φέρνει τους Ουκρανούς φάτσα με τον αποκλεισμό από την διοργάνωση.

Κίτρινες: Σίντορτσουκ, Σελέζνιοφ – Γουόρντ, Ντάλας, Τζόνι Εβανς

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Ουκρανία (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ (76΄ Γκάρμας), Στεπανένκο, Κοβαλένκο (83΄ Ζιντσένκο), Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (71΄ Ζοζούλια).

Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ο’Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς (90+4΄ ΜακΝέρ), Νόργουντ, Γουόρντ (69΄ ΜακΓκιν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84΄ Ματζένις)

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, sports.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version